Ούτε να το σκέφτεστε- Κάτω τα ξέρα σας από τις καταλήψεις/Κατηλειμμένη Villa Amalias για πάντα.

Ούτε να το σκέφτεστε

Το πρωί της 20 Δεκεμβρίου, αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα εισέβαλαν στην κατάληψη «Βίλα Αμαλίας» συλλαμβάνοντας 8 άτομα που βρισκόντουσαν στο κτίριο ενώ προσαγωγές ακολούθησαν και σε αλληλέγγυους που πλησίασαν το χώρο της κατάληψης και το δημαρχείο Αθηναίων. Πρόσχημα για την εισβολή υπήρξε ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών. Τα γελοία ευρήματα μετά από πολύωρη έρευνα που έκανε κυριολεκτικό φύλλο και φτερό το χώρο θυμίζουν την υπόθεση του αυτοοργανωμένου χώρου αλληλεγγύης & ρήξης Ρεσάλτο στο Κερατσίνι: άδεια μπουκάλια μπύρας, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πετρέλαιο θέρμανσης, δυναμιτάκια, φωτοβολίδες. Σύμφωνα με τον Υπουργό μπάτσων και καταστολής τα ευρήματα αυτά «αποδεικνύουν (sic) ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ένα εργαστήρι ανομίας». Τα κέντρα ανομίας όμως πρέπει να αναζητηθούν εκεί που βασιλεύει η ιεραρχική σαπίλα και που είναι γεμάτα χημικά όπλα, όπλα μαζικής τρομοκράτησης και καταστολής της κοινωνίας, τα οποία αφειδώς ρίχνονται στα κορμιά διαδηλωτών.

 

Φυσικά και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα κέντρα «ανομίας» για το ντόπιο και διεθνές κεφαλαίο  ήταν είναι και θα είναι τα  κέντρα αντίστασης ενάντια  στην καπιταλιστική λαίλαπα,στα αφεντικά και στους λακέδες τους. Γιατί ο κοινωνικός και ταξικός πόλεμος μαίνεται χιλιάδες χρόνια και δεν θα μπορούσαν  οι κυρίαρχοι πάρα να επιτίθενται και σε πρακτικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Χαιρόμαστε λοιπόν να θεωρούμαστε “άνομοι-ες από ένα πολιτικό – οικονομικό σύστημα που από τη γέννηση του οι “άξιες” που το πρεσβεύουν είναι η εκμετάλλευση, η καταπίεση και η λεηλασία των ζωών μας. Είμαστε “άνομοι” λοιπόν γιατί αμφισβητούμε εξ ολοκλήρου την “νομιμότητα” της εξουσίας και της αστικής του δημοκρατίας.

 

Η «Villa Amalias» είναι ένα τέτοιο κέντρο και λειτουργεί περήφανα εδώ και 22 χρόνια ως κεντρικό σημείο αναφοράς του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Πρεσβεύει κόντρα στις αξίες του σάπιου συστήματος της καπιταλιστικής δημοκρατίας την αλληλεγγύη, τη συμμετοχή στα κοινά με αντιθεσμικό χαρακτήρα, την αντιεμπορευματική εκφράση και δημιουργία(αυτοοργανωμένες συναυλίες,θεατρική ομάδα Buffonata) την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, την εξωεμπορευματική πληροφόρηση( τυπογραφική κολεκτίβα Rotta, αλλά και αξίες όπως η ισότητα των φύλων, η φυλετική ισότητα, η ανοχή στο διαφορετικό. Προφανώς οι αξίες αυτές είναι που ενοχλούν το σύστημα καταπίεσης και όχι ο κίνδυνος που διατρέχουν οι δυνάμεις καταστολής από τα άδεια μπουκάλια μπύρας και τα δυναμιτάκια.

 

Η επίθεση στη Villa Amalias τοποθετείται στο ευρύτερο πλαίσιο καταστολής των κοινωνικών εγχειρημάτων που κινούνται εξωθεσμικά και που τα τελευταία χρόνια πυκνώνουν (καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενοι κοινωνικοί χώροι, λαϊκές συνελεύσεις). Θα μπορούσε να τεθεί ως μια κλιμάκωση της αντιεξέργεσης από το Δεκέμβρη του 2008 από την πλευρά της κυριαρχίας και όπως έχουμε ξαναφέρει: “ Οι πολιτικές κοινωνικής αφαίμαξης προϋποθέτουν την άμεση επίθεση της κυριαρχίας προς το κοινωνικό σύνολο. Η διατήρηση των ληστρικών τους θέσεων απαιτεί την αναβάθμιση και την εξέλιξη της καταστολής”.Ο αναρχικός χώρος δε θα μπορούσε παρά να είναι στο κέντρο αυτής της καταστολής αφού ανέκαθεν προτάσσει τα πιο επικίνδυνα για την κυριαρχία συνθήματα. Από τον καιρό μάλιστα της εισόδου των  φασιστών της ΧΑ στη βουλή η κατασταλτική δράση του κράτους έχει υιοθετήσει σχεδόν πλήρως τη φασιστική ατζέντα: πογκρόμ εναντίον μεταναστών, εισβολές και σφραγίσματα καταλήψεων (π.χ. κατάληψη «ΔΕΛΤΑ», κατάληψη δημοτικής αγοράς Κυψέλης), βασανισμοί αντιφασιστών στη ΓΑΔΑ, διαπόμπευση οροθετικών γυναικών. Δε ξεχνάμε ότι για τις καταλήψεις  είχε γίνει ειδική αναφορά από τον ηλία κασιδιάρη μετά την εισβολή στην κατάληψη ΔΕΛΤΑ την οποία ο εκπρόσωπος τον φασιστών δε θεώρησε “σημαντική” κατασταλτική επιτυχία και ζητούσε να ενταθούν οι επιχειρήσεις αυτές στοχοποιώντας συγκεκριμένες καταλήψεις. Αυτά για την ευθυγράμμιση της αστικής πολιτικής με τις κατασταλτικές επιδιώξεις των φασιστών και τον  αντισυστημικό τους ρόλο.

 

Η επίθεση στην κατάληψη Villa Amalias αφορά όλους μας. Αφορά το ευρύτερο ριζοσπαστικό αντιθεσμικό κίνημα που μάχεται ενάντια στην καπιταλιστική λαίλαπα που στη περίοδο της συστημικής κρίσης εξαπολύεται λυσσαλέα. Η αμέριστη  έμπρακτη αλληλεγγύη μας στην καταλήψη Villa Amalias δεν διαπραγματεύεται.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΤΗΛΕΙΜΜΕΝΗ VILLA AMALIAS ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

 

Λίγα Λόγια για το Δήμο Αθηναίων και τον  ρόλο του καμίνη.

 

Ο δήμος Αθηναίων παρότι φέρεται ως ιδιοκτήτης του κτηρίου  φαίνεται ως τώρα από την δικογραφία  ότι δεν ήταν ο μηνυτής, Φαίνεται πως η διαδικασία εισβολης στην κατάληψη ταν μια πρωτοβουλία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ(Δενδιάς) και με εντολέα τον ίδιο τον Σαμαρά..Ο δήμος βέβαια δεν διαφώνησε με την εισβολη γι αυτο και κίνησε διαδικασίες για την καταγραφή του εσωτερικού του κτηρίου  με σκοπό την εκκένωση αυτού. Ο Καμίνης δεν αποτελεί μια τυχαία φυσιογνωμία ,αφου βρισκέται σε πλήρη συμφωνία μ το πνεύμα Σαμαρά για την “ανομία” και την επανακατάληψη των πόλεων.

This entry was posted in Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *