Δίψα για ελευθερία, δίψα για τις στιγμές που θα έρθουν – Aλληλεγγύη με τον αναρχικό απεργό δίψας και πείνας Θάνο Χατζηαγγέλου

Ο αναρχικός Θάνος Χατζηαγγέλου βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από τις 19/12μετά την εκδικητική μεταγωγή του απο τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές της Νιγρίτας, απαιτώντας τη γνωστοποίηση του λόγου της μεταγωγής του και την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο πραγματικός λόγος της εκδικητικής μεταγωγής του είναι η συμμετοχή του στον αγώνα που διεξάγεται εντός των τοιχών της δημοκρατίας, εδώ και δύο μήνες, ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα που ακόμη μια φορά επιχειρεί να ισοπεδώσει δικαιώματα των κρατουμένων και να συντρίψει κάθε δυνατότητα αντίστασης.

Από την ανακοίνωση του ίδιου για την έναρξη της απεργίας πείνας και δίψας:

«Στις 28/10/22 ξεκίνησε σε πολλές φυλακές της Ελλάδος η κινητοποίηση των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Ένας κώδικας που εξαφανίζει εντελώς κάθε είδους αξιοπρεπούς διαβίωσης μέσα στα κολαστήρια της δημοκρατίας, καταργώντας τους δήθεν πετυχημένους θεσμούς που “βοηθούν” στην ομαλή κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων και ενισχύει χωρίς πλέον προσχήματα πρακτικές βασανισμού, επιβολής και ελέγχου νομιμοποιώντας τα μέσα επίτευξης τους. Από μεριά μας ως αναρχικοί και φυλακισμένοι αγωνιστές, παρότι δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη και ούτε στοχεύουμε σε καλούς νόμους και φυλακές πάρα μόνο στην καταστροφή τους, δεν θα μπορούσε ένα τέτοιο ζήτημα που αφορά τις συνθήκες ομηρίας μας αλλά και χιλιάδων άλλων αποκλεισμενων, να μας είναι αδιάφορο και να μην μας βρίσκει έτοιμους απέναντι στην νέα κατασταλτική επιχείρηση εντός των τοίχων.»

Σε αλληλεγγύη στο Θάνο Χατζηαγγέλου, έχουν ξεκινήσει απεργίες πείνας οι σύντροφοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Λάμπρος Βουγιουκλάκης, Φώτης Δασκαλάς και Φώτης Τζιωτζης, την ίδια ώρα που τη στήριξή τους εκφράζουν και οι 11 τούρκοι φυλακισμένοι αγωνιστές που βρίσκονται σε απεργία πείνας διαρκείας εδώ και 80 μέρες, αντιδρώντας στις βαριές παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους από τις ελληνικές αρχές και συνεργασία των κρατικών υπηρεσιών της Ελλάδας και της Τουρκίας σε βάρος αριστερών και επαναστατών. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Επιτροπή Αγώνα της Δ πτέρυγας Κορυδαλλού, η οποία πέραν της κινητοποίησης που υφίσταται άνω των τριών μηνών ενάντια στον νέο σωφρονιστικού κώδικα, ανακοίνωσε ότι παρατείνει εδώ και δύο μέρες το κλείσιμο των κελιών μία ώρα πίσω κατά την βραδινή κατάκλιση.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κρατική βία εμφανίζεται όλο και πιο αποθρασημένη και δολοφονική. Τα τσιράκια της αστυνομίας εκτελούν εν ψυχρώ ανήλικους Ρομά, όπως έγινε με τις 36 σφαίρες που δολοφόνησαν τον Νίκο Σαμπάνη ή τη σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Κώστα Φραγκούλη. Την ίδια στιγμή δέχονται την επιβράβευση και κάλυψη του πολιτικού τους προϊστάμενου Θεοδωρικάκου ενώ πριμοδοτούνται και από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με έκτακτο δώρο 600 ευρώ μετά την ψήφιση της εγκυκλίου του αρμόδιου αν. υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη,, συνεχίζοντας τη δολοφονική δράση τους. Η πρόσφατη ευνοϊκή μεταχείριση και αποφυλάκιση του μπάτσου-βιαστή-μαστροπού της Ηλιούπολης, Μπουγιούκου, αλλά και οι παρεμβάσεις του δικαστικού αχυρανθρώπου Ντογιάκου προστάτη και εγγυητή των κρατικών αυθαιρεσιών στα ανώτατα κλιμάκια, είναι ενδεικτικές της σύμπραξης των «ανεξάρτητων εξουσιών» για να εξασφαλίζουν ασυλία σε κάθε είδους απόβρασμα και κάθε είδους κρατική ενέργεια που διασφαλίζει το στάτους κβο, από τον τελευταίο μπάτσο-μαστροπό μέχρι την κορυφή της εκτελεστικής εξουσίας που υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες των πολιτικών του και μη αντιπάλων. Την ίδια στιγμή λοιπόν που το κράτος δολοφονεί, βιάζει, συγκαλύπτει, υποκλέπτει, λεηλατεί οικονομικά από τα υψηλότερα κλιμάκια, εμφανίζεται ανένδοτο απέναντι στους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους και ειδικά σε όσους από αυτούς αντιστέκονται σθεναρά και καταγγέλουν την αδικία και το θάνατο που σκορπά. Το κράτος έχει συνέχεια και στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Απο πλευράς μας δε θα μπορούσαμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του συντρόφου και όλων των αγωνιζόμενων εντός των φυλακών της δημοκρατίας που μέσα στις δυσκολότερες συνθήκες της αιχμαλωσίας συνεχίζουν τον αγώνα για αξιοπρέπεια ορθώνοντας τοίχος αξιοπρέπειας απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν η υγεία του συντρόφου είναι ήδη ιδιαίτερα επιβαρυμένη, οποιαδήποτε περαιτέρω επιδείνωση ή θάνατος του συντρόφου έχει ονοματεπώνυμο ευθύνης. Για οτιδήποτε συμβεί στα συντρόφια μας η απάντηση θα είναι άμεση και σφοδρή. Θα σας ταράξουμε στην… ανομία.

 

Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου

Κανένας και καμία μόνη στα χέρια του κράτους

Νίκη στον αγώνα ενάντια στο νέο «σωφρονιστικό» κώδικα

Αγώνας για την κατάργηση των φυλακών, κράτους, και καπιταλισμού

 

Αναρχική συλλογικότητα vogliamo tutto e per tutti

 

This entry was posted in Αλληλεγγύη and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *