Γείτονες Προσοχή : Χρυσαυγίτες, Φασίστες, Δολοφόνοι Χρήστος Στεργιόπουλος-Διονύσης Λιακόπουλος

το κείμενο μοιράστηκε σε παρέμβαση στις γειτονίες των  δυο φασιστών δολοφόνων με τη συμμετοχή συντρόφων-ισσών.

ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ,ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Την Πέμπτη 17/1 και λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, δύο άτομα σ’ένα σκούτερ επί της 3ων Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα, πλησίασαν ένα ποδηλάτη και τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου. Το θύμα ένας 26χρονος Πακιστανός, οι δολοφόνοι  δύο Έλληνες  Χ.Στεργιόπουλος και Δ.Λιακόπουλος ,28και 25 χρονών αντίστοιχα. H αντίδραση των κατοίκων και η οξυδέρκεια ενός ταξιτζή να συγκρατήσει την πινακίδα του σκούτερ, ανάγκασαν την αστυνομία να τους αναζητήσει και εν τέλει να τους συλλάβει κάποιες ώρες αργότερα, στο Σύνταγμα.

 

Την ίδια μέρα το απόγευμα κάτοικοι, αγωνιστές, αντιφασίστες, αναρχικοί και αριστεροί, ντόπιοι και μετανάστες πορεύτηκαν στους δρόμους των Πετραλώνων για να δώσουν μια πρώτη απάντηση. 

Από την πρώτη στιγμή μπάτσοι και ΜΜΕ  προσπαθούν να παρουσιάσουν το χτύπημα αυτό ως μη ρατσιστικό και προωθούν την ιστορία που υποστηρίζουν οι δολοφόνοι, δηλαδή ότι εκνευρίστηκαν που ο ποδηλάτης τους έκλεισε το δρόμο και πάνω στα νεύρα τους του έριξαν και μερικές μαχαιριές. Παρ όλη την επιμονή τους αναγκάζονται να παραδεχτούν πως τελικά οι δύο δολοφόνοι όχι μόνο «έτυχε» να έχουν πάνω τους μαχαίρια, αλλά είχαν στα σπίτια τους στιλέτα, αεροβόλα, σιδερογροθιά κτλ αλλά και «όλως τυχαίως» και καμιά 50αριά προπαγανδιστικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

 

Τον τελευταίο καιρό οι φασίστες φορώντας το προσωπείο των αντισυστημικώv, καθώς και με τη νομιμότητα που προσφέρει η κομματική ταυτότητα έχουν μπει γερά στο πολίτικο σκηνικό της χωράς με τα ΜΜΕ να τους κάνουν διαφήμιση, έστω και αρνητική. Το βασικό χαρτί τους είναι να πουλήσουν ασφάλεια μεσώ της τρομοκρατίας που ασκούν οι μαχαιροβγάλτες τους στο δρόμο. Η αστική δημοκρατία  όμως ξέρει καλά τι κάνει, έχει αμολήσει τα σκυλιά της στο δρόμο να κάνουν την βρώμικη δουλειά που η «δημοκρατικότητα της» δεν μπορεί να αναλάβει ενώ αυτή αναλαμβάνει το κομμάτι της «νόμιμης» τρομοκράτησης. Σκοπός της η διάχυση του φόβου στη κοινωνία ώστε να συνεχίσουν της αφαίμαξη της χωρίς ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

 

Οι μετανάστες είναι τα ταξικά μας αδέρφια και δεν θα τους αφήσουμε μονούς να γίνουν θηράματα. Είναι εργάτες, εκμεταλλευόμενοι από τα αφεντικά με τον πιο άγριο τρόπο, είναι η αόρατη πηγή αυτού του συστήματος που έχει βρει τον τρόπο να έχει την πιο φθηνή εργατική δύναμη και ταυτόχρονα τον αποδιοπομπαίο της τράγο φυσικά. Είναι οι άνθρωποι για όλες τις δουλείες που τα ντόπια μικρο-αφεντικά και μη ξεζούμισαν για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και «ευημερία» της. 

 

Η αδιαφορία και παθητικότητα δεν έχουν άλλο θέση σε αυτό το σκηνικό. Όλοι έχουμε την ευθύνη των ιδεών μας και των πράξεων μας. Δεν μιλάμε πλέον για γεγονότα που βλέπει κάνεις μια φορά στις ειδήσεις, μακριά από το ασφαλές σπίτι του, την καλή του γειτονιά. Οι δυο φασίστες που σκότωσαν τον μετανάστη μέναν στην γειτονιά μας. Όσοι νόμιζαν ότι η γειτονιά μας δεν διαθέτει εν δυνάμει δολοφόνους-φασιστές μάλλον ζει στο μικρόκοσμό του, από τα διάφορα σχολειά της περιοχής που βάφονται με ρατσιστικά συνθήματα από νεοναζί μαθητές, από την επίθεση με μαχαίρι στα σύνορα Ν. Σμύρνης – Π. Φαλήρου σε μετανάστη μέρα μεσημέρι μέχρι τις 1800 ψήφους στους νεοναζί της Χρύσης αυγής δεν δικαιολογεί κανέναν να απορεί. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε, όπλα μας είναι η αυτοοργανωση στην γειτονιά , το σπάσιμο της αποξένωσης και  η αλληλεγγύη μας ώστε να μην αφήσουμε τους φασίστες να πράξουν και να διαχύσουν το ρατσιστικό τους μίσος.

 

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

This entry was posted in Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *