Ενημέρωση και φωτογραφίες από την Αντικρατική-Αντιπολεμική μοτοπορεία στις 23 Ιούνη

Το Σάββατο 23/6 πραγματοποιήθηκε Αντικρατική-Αντιπολεμική μοτοπορεία από περίπου 40 οχήματα. Ο σκοπός της μοτοπορείας, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, ήταν να στοχοποιήσει το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και τις πρεσβείες Βρετανίας, Γαλλίας, Τουρκίας, Αμερικής, Ισραήλ, Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Ιράν και Ρωσίας για την εμπλοκή τους στον πόλεμο της Συρίας, πραγματοποιώντας ολιγόλεπτες στάσεις στις περισσότερες από αυτές. Στο δρομολόγιο πετάχτηκαν 50.000 τρικάκια.
Πάνω σε αναστροφή, μετά την στάση που έγινε στο Ρώσικο προξενείο, εκδηλώθηκε επιθετικότητα από τους μπάτσους (μηχανές ΔΙΑΣ, ασφαλίτικα και 2 κλούβες) που ακολουθούσαν την πορεία σε όλη της τη διάρκεια. Η διμοιρία κατέβηκε από την κλούβα και οι ΔΙΑΣ κόψαν με τσαμπουκάδες την μοτοπορεία στη μέση. Η κίνηση αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και η μοτοπορεία συνεχίστηκε παρά την καταρακτώδη βροχή, καταλήγοντας στα Εξάρχεια.

“Είμαστε με τούς εξεγερμένους και τις εξεγερμένες της περιοχής που προσπάθησαν να αποτινάξουν το δικτατορικό καθεστώς, που αυτοοργάνωσαν την ζωή τους υπό καθεστώς πολέμου και ενώ προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο με την άμυνα τους, εγκολπώθηκαν και ηγεμονεύτηκαν από πολεμικές μηχανές που εξυπηρετούν ξένα προς την επανάσταση συμφέροντα. Με αυτές κι αυτούς που πλήρωσαν και πληρώνουν βαριά το τίμημα να πάνε κόντρα στους δυνάστες τους, κόντρα στο σκοταδισμό του ISIS και άλλων φονταμενταλιστικών ομάδων, κόντρα στις δολοφονικές κρατικές μηχανές και τους καπιταλιστικούς κολοσσούς που λυμαίνονται την περιοχή.

Η αλληλεγγύη μας στα εκατομμύρια των εκτοπισμένων που βιώνουν τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτού του πολέμου, είναι η δημιουργία κοινών αγώνων, ξεπερνώντας διαχωρισμούς έθνους, κράτους, φύλου, θρησκείας και φυλής καθώς και η στοχοποίηση της συνθήκης που τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από αυτές τις σφαγές και διαιωνίζει την από κοινού μας καταπίεση και εκμετάλλευση: την κρατική-καπιταλιστική δόμηση της κοινωνίας.”

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ, ΚΡΑΤΗ, ΣΥΝΟΡΑ, ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

 Πρωτοβουλία αναρχικών συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στον πόλεμο στη Συρία και την ειρήνη των κυρίαρχων

This entry was posted in Κεντρικές Διαδικασίες. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *