Δεν ξεχνάμε τα θύματα του φασισμού. 2013: 2 Νεκροί από μαχαίρια Φασιστών.

 

Δεν ξεχνάμε τα θύματα του φασισμού. 2013: 2 Νεκροί από μαχαίρια Φασιστών.

Ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Αμφιάλης, στo Κερατσίνι, ο Παύλος Φύσσας (Killah P) αντιφασίστας και κάτοικος της περιοχής δέχτηκε δολοφονική επίθεση με μαχαιριές στη κάρδια από ομάδα φασιστών. Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο  δεν παρενέβησαν, παρά μόνο όταν ο Παύλος είχε ήδη μαχαιρωθεί. Ο Παύλος ήταν αυτός που κατέδειξε το δολοφόνο του ,Γιώργο Ρουπακιά, ο όποιος και συνελήφθη. Σπίτι του βρέθηκε οπλισμός και έγγραφα της Χρυσής Αυγής.

 

                         Την ίδια κι όλας ημέρα το απόγευμα γύρω στους 20.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας όπου και ακολούθησε πορεία. Ένα κομμάτι της πορείας κινήθηκε προς τα γραφεία της Χ.Α. στη Νίκαια . Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα, ένας διαδηλωτής να χάσει το ένα του μάτι του από ευθεία βολή δακρυγόνου ενώ πολλοί άλλοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κακουργήματα. Παράλληλα η οργή εξαπλώθηκε σ’ όλο τον ελλαδικό χώρο με επιθέσεις στα γραφεία των φασιστών, συγκρούσεις με την αστυνομία και με μαχητικές αντιφασιστικές πορείες που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Επίσης  σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έγιναν δράσεις-παρεμβάσεις για την δολοφονία του Παύλου.

ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΥΛΟΣ,34                                                       SHEHZAD LUGMAN, 27

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ 18/9/2013                                        ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ 17/1/2013

ΑΠΟ 30 ΦΑΣΙΣΤΕΣ                                                         ΑΠΟ ΤΟΥΣ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΙΓΑΙΟΥ 31)

Ο ΕΝΑΣ ΕΞ’ ΑΥΤΩΝ                                                         ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΜΒΡ.ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ 11)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ                                                    ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΣ  

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

 

Οι φασίστες δεν είναι μονό αυτοί που βλέπουμε στα κανάλια…. Φασίστες υπάρχουν και στις γειτονιές μας…Μπορεί να ναι λίγοι αλλά είναι ικανοί να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές. Ζωές φτωχών, εργατών, παιδιών, γυναικών , άντρων, ζώων . Είναι δολοφόνοι είτε πληρώνονται είτε όχι.Αγωνιστές είμαστε όλοι όσοι μετριόμαστε στους δρόμους ,στις απεργίες στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Είμαστε όλοι όσοι χτίζουμε δομές και αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα που μας ετοιμάζουν κράτος και αφεντικά. Η κυριαρχία χρησιμοποιούσε και θα χρησιμοποιεί τους φασίστες στα όποια σχεδία της τους χρειάζεται. Είναι τόσο ξεκάθαρο πια το βροντοφωνάζουν μέχρι και οι πέτρες…Οι μπάτσοι που τους καλύπτουν ,οι ψηφοθηρικές ανακοινώσεις κομμάτων ,οι ρουφιάνοι δημοσιογράφοι που παίζουν το παιχνίδι του θεάματος και της μετάδοσης της βλακείας , οι εντολές για εισβολή στα γραφεία των δολοφονών ενώ στην ουσία τα προστατεύουν με διμοιρίες.. Η κυριαρχία τους θέλει για πολλούς λόγους.. Στη πραγματικότητα εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να τσακίσουμε τα χέρια τους και τα μυαλά τους. Πλέον, εκτός του ότι επιβάλλεται, είναι και ζήτημα επιβίωσης του αγώνα μας. Πως; Αντιφασισμός όχι μόνο στις διαδηλώσεις .Αντίληψη και δράση φανερή επιθετική σ όλες τις πτυχές της ζωής και της καθημερινότητας μας. Από τις οικογένειες μας, στους χώρους εργασίας, στους χώρους διασκέδασης, στη βόλτα μας, στις δημόσιες υπηρεσίες ,όπου πάμε και όπου τους συναντάμε. Όποια δυνατή αντίδραση και οργή μπορεί να έχει ο καθένας-καθεμία  μας να βγει πάνω τους. ,Να μη βρίσκουν σπιθαμή να κρυφτούν.

 

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΠΟΥ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ

This entry was posted in Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *