Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Δ.Χατζηβασιλειάδη. Πέμπτη 2 Ιούνη, 09:00, στρατοδικείο Ρουφ

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη Συγκέντρωση Πέμπτη 2/6/15 Στρατοδικείο Ρουφ (Πέτρου Ράλλη 1 & Πειραιώς) 09:00 

Ο ολικός αρνητής στράτευσης, σύντροφος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης δικάζεται στο στρατιωτικό εφετείο του Ρουφ στις 2 Ιούνη μετά από αλλεπάλληλες διώξεις για ανυποταξία και αφότου έχει ήδη εξαγοράσει ποινή φυλάκισης 12 μηνών για την πρώτη ανυποταξία. Ταυτόχρονα έχει γίνει αποδέκτης τριών προστίμων ύψους 6.000 ευρώ έκαστο, για τον ίδιο λόγο.Όπως δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της κράτησής του έχοντας συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου το 2014:« Οι αλλεπάλληλες διώξεις εναντίον των Ολικών Αρνητών Στράτευσης για την σταθερή και πολιτικά συνειδητή απόφασή μας να μην υπηρετήσουμε τον πιο βάρβαρο μηχανισμό εξουσίας, αποσκοπούν στην κάμψη του αντιμιλιταριστικού ταξικού κινήματος. Δεν αναγνωρίζω το δίκαιο της στρατοκρατικής καταστολής. Η ίδια η κράτησή μου σε ένα κελί, έστω και για μια νύχτα, σημαίνει μια βάναυση και απαράδεκτη προσβολή κάθε έννοιας ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Η αντίσταση στην κρατική βαραβαρότητα δεν κάμπτεται. Δυναμώνει και θα νικήσει. Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη των Ολικών Αρνητών Στράτευσης για ανυποταξία και να σταματήσουν οι εκβιαστικές συλλήψεις. »

Το καθεστώς των αλλεπάλληλων ποινικών διώξεων αλλά και της επιβολής επαναλαμβανόμενων και εξοντωτικών διοικητικών προστίμων εναντίον των ολικών αρνητών στράτευσης δείχνουν πόσο πολύ ενοχλεί το κράτος η ανοικτή αμφισβήτηση του σκληρού του πυρήνα, του ισχυρότερου ένοπλου βραχίονά του, του στρατού. Στο πρόσωπο του ΔΧ δικάζεται η εναντίωση στο μιλιταρισμό, η εναντίωση στο θεσμό που εξασφαλίζει την κρατική κυριαρχία και την καπιταλιστική κερδοφορία στις πλάτες των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων τάξεων.

Στεκόμαστε ανοικτά ενάντια στο μηχανισμό του στρατού που στο εσωτερικό συμβάλλει στην κατήχηση στα ιδανικά του έθνους-κράτους, στην εμφύσηση του εθνικισμού, στην στρατιωτικοποίηση της καταστολής ταξικών και κοινωνικών διεκδικήσεων και ο οποίος βρίσκεται πάντα στην εφεδρεία για την καταστολή κοινωνικών εξεγέρσεων. Ενάντια σε ένα μηχανισμό που στο παρελθόν έχει εξοντώσει «αλλοεθνείς» και «αλλόθρησκους» πληθυσμούς για να διευρύνει την κρατική κυριαρχία και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ενώ πολύ πιο πρόσφατα έχει μετατρέψει τα νερά της Μεσογείου σε ένα υγρό νεκροταφείο προσφύγων και μεταναστών υπερασπιζόμενος τα σύνορα των καπιταλιστών.

Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και σε όλους τους ολικούς αρνητές στράτευσης

Άμεση κατάργηση των αλλεπάλληλων διώξεων για ανυποταξία

Άμεση κατάργηση του εκδικητικού και εξοντωτικού εξαχίλιαρου

 Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών

This entry was posted in Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *