Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Χάρη Ρίτσιο. Συγκέντρωση Τρίτη 24/11/15 Στρατοδικείο Ρουφ (Πέτρου Ράλλη 1 & Πειραιώς) 8:30πμ.

Ο αναρχικός Χάρης Ρίτσιος δικάζεται στις 24 Νοέμβρη στο αναθεωρητικό στρατοδικείο του Ρουφ για την από το 2004 ανυποταξία του. Από το 2004, με δημόσια δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, εξηγεί γιατί αρνείται να υπηρετήσει τον ελληνικό στρατό ενώ έχει καταδικαστεί ήδη σε 15 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή για δύο ανυποταξίες και του έχει επιβληθεί δύο φορές διοικητικό πρόστιμο 6.000 ευρώ.

Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Καταρχήν ως αναρχικός και ως άνθρωπος θεωρώ αδιανόητο να έχω εγώ υποχρεώσεις στο κράτος που ξεπληρώνονται με την θητεία, εφ’ όσον δεν θυμάμαι να υπέγραψα μαζί του συμβόλαιο για την πλήρη απώλεια της προσωπικής μου ελευθερίας, της προσωπικότητάς μου, της γνώμης μου και των επιθυμιών μου και να «δουλέψω» για λίγους μήνες ως υπηρέτης στην συντήρηση των ένοπλων δυνάμεων. Για μένα ένας φασιστικός μηχανισμός, όπως ο στρατός που με την βία διαιωνίζει το σύστημα της καταπίεσης και εκμετάλλευσης πρέπει να καταστρέφεται και όχι να τρέφεται με ανθρώπινο υλικό.».

Στεκόμαστε ενάντια στο θεσμό του στρατού, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης του κράτους και του κεφαλαίου. Ο στρατός αποτελεί ένα εργαλείο της εξουσίας για να διαιωνίζει την καταπίεση και την εκμετάλλευση των από τα κάτω αυτού του κόσμου και να διατηρεί τα προνόμια μιας δράκας κοινωνικών παράσιτων.

 

Κανένας μόνος απέναντι στου χακί εκβιασμούς.

 Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών-Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών.

 Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Χάρη Ρίτσιο.

 συγκέντρωση

Τρίτη 24/11/15 – 8:30πμ Στρατοδικείο Ρουφ

(Πέτρου Ράλλη 1 & Πειραιώς)

This entry was posted in Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *