Αλληλεγγύη στον αναρχικό Ν.Μαζιώτη και στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Ν.Μαζιώτη και στα μέλη του Επαναστατιικού Αγώνα

Στις 16 Ιουλίου συλλαμβάνεται ο αναρχικός Νίκος Μαζιώτης – μέλος της επαναστατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”- μετά από συμπλοκή με την αστυνομία στο Μοναστηράκι. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο σύντροφος τραυματίζεται από σφαίρα μπάτσου στην ωμοπλάτη και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και χειρουργείται. Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιείται και συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο.

 

 

Ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα βρίσκονταν σε καθεστώς φυγής από τον Ιούλιο του 2012 όταν έσπασαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί μετά την παρέλευση της 18μηνης προφυλάκισής τους κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον ΕΑ. Οι συλλήψεις των δύο αυτών μελών του ΕΑ είχαν πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2010, παραμονές της ανακοίνωσης της κυβέρνησης παπανδρέου για την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονίων που υπήρξε και η χρονική αφετηρία της πιο ανοικτής επίθεσης που κράτος και αφεντικά έχουν εξαπολύσει ενάντια στους εκμεταλλευόμενους, τις τελευταίες δεκαετίες. Οι δύο σύντροφοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή στην οργάνωση την εξάχρονη δράση της οποίας υπερασπίστηκαν με παρρησία ενώπιον του ειδικής σύστασης δικαστηρίου το οποίο τους καταδίκασε σε ποινή 50 ετών κάθειρξης κατά συγχώνευση τον Απρίλιο του 2013. Σημειώνουμε δε πως στην ίδια απόφαση ο ΝΜ η ΠΡ και το έτερο μέλος του ΕΑ Κώστας Γουρνάς απαλλάσσονται από την κατηγορία περί “αρχηγίας” αφού το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι η οργάνωση λειτουργεί αντι-ιεραρχικά και άρα οι αποφάσεις της λαμβάνονται οριζόντια χωρίς σχέσεις προϊστάμενων και υφιστάμενων.    

 

Τις πρώτες κιόλας στιγμές μετά τη σύλληψη του συντρόφου ΝΜ ξεκινάει η γνωστή τρομοκρατικού τύπου παραπληροφόρηση των παπαγάλων της αντιτρομοκρατικής και της κυβέρνησης, Κάνουν λόγο για σύλληψη “αρχιτρομοκράτη”, “αρχηγού” της οργάνωσης “, ιδιαίτερα επικίνδυνου και αδίστακτου”, και άλλους τέτοιους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Συστημικοί δημοσιογράφοι κάνουν έκκληση προς ρουφιάνεμα για πληροφορίες γύρω από τον ΝΜ και τη σύντροφό του που διαφεύγει ακόμη. Τολμάνε δε να σημειώσουν ότι ο ΝΜ και ο ΕΑ αποτελούν απειλή ακριβώς για τον καθημερινό άνθρωπο και όχι για το σύστημα και τους θεσμούς του επιχειρώντας να απαξιώσουν και να αποπολιτικοποιήσουν την επαναστατική δράση του ΕΑ ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και να την παρουσιάσουν σαν οργάνωση ενός “αρχηγού” με τους υπαρχηγούς του.

 

Ο κάθε άνθρωπος ωστόσο που διαθέτει στοιχειώδη λογική και δεν έχει χάσει κάθε ικανότητα κριτικής σκέψης από τον βομβαρδισμό της κρατικής και μιντιακής προπαγάνδας μπορεί να αναγνωρίσει ότι οι μοναδικοί άνθρωποι που πρέπει να τρομοκρατούνται από τη δράση του ΕΑ πρέπει να είναι εκείνοι που καταπιέζουν, εκμεταλλεύονται και παραπλανούν συστηματικά την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Είναι οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα ανώτατα κλιμάκια των κρατικών μηχανισμών, οι ιδιοκτήτες τραπεζών και πολυεθνικών. Είναι οι άνθρωποι και οι θεσμοί εκείνοι που τα τελευταία χρόνια έχουν εξαπολύσει ένα τρομοκρατικό μπαράζ με απειλές για διακοπές ρεύματος προκειμένου να εισπράξουν φόρους, με απειλές για εξώσεις, για φυλακίσεις, για κατασχέσεις μισθοδοτικών λογαριασμών. Τα τρομοκρατικά διλήμματα του στυλ υπακοή στις επιταγές των τραπεζιτών ή χάος είναι αυτά που διασπείρουν το φόβο και αυτά είναι καθημερινά. Τολμάνε οι άνθρωποι που δώσανε εντολές για στρατιωτική κατοχή από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ενός ολόκληρου χωριού που αντιπαλεύει τη λεηλασία του φυσικού τόπου διαβίωσή του, στις Σκουριές Χαλκιδικής, να αποκαλούν τον ΕΑ τρομοκρατική οργάνωση;

Το σύστημα εκείνο που ωθεί στην ανεργία, στην περιθωριοποίηση, στην εξαθλίωση μια ολόκληρη κοινωνία, που πραγματοποιεί πογκρόμ εναντίον μεταναστών και τοξικοεξαρτημένων, που δολοφονεί ομαδικά πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα ή τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης επιχειρώντας να τους εξαφανίσει, το κράτος και ο καπιταλισμός είναι ο τρομοκράτης. Οι στόχοι του ΕΑ και ο τρόπος με τον οποίο χτυπήθηκαν – που δεν έχει επιτρέψει καμία παράπλευρη απώλεια –  δείχνει ακριβώς το ποιος πρέπει να τρομοκρατείται από την ένοπλη επαναστατική δράση αλλά και κάθε άλλη δράση κοινωνικής χειραφέτησης: Τράπεζα της Ελλάδος, εμπορικές τράπεζες, χρηματιστήριο αθηνών, αμερικανική πρεσβεία, δικαστήρια, αστυνομικά τμήματα. Εάν δεν είναι αυτοί οι θεσμοί που τρομοκρατούν και καταπιέζουν την κοινωνία τότε ποιοι είναι;  

 

Ο Νίκος Μαζιώτης και τα μέλη του ΕΑ αποτελούν κομμάτι του καταπιεζόμενου και εκμεταλλευόμενου κομματιού της κοινωνίας και συγχρόνως κομμάτι του αναρχικού επαναστατικού κινήματος. Ως τέτοια δε θα τους αφήσουμε βορά στους τρομοκράτες των κατασταλτικών μηχανισμών. Ο αναρχικός αγώνας για κοινωνική απελευθέρωση είναι πολύμορφος και ο τελευταίος που θα έχει λόγο πάνω στα μέσα που χρησιμοποιούν οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι για να ξετινάξουν το ζυγό της εξουσίας και της εκμετάλλευσης από πάνω τους είναι οι ίδιοι οι εκμεταλλευτές και εξουσιαστές.

 

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς και φυλακισμένα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη και Κώστα Γουρνά

 

Αλληλεγγύη στα ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

 

Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους για την επαναστατική τους δράση αναρχικούς κομουνιστές

 

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tuti

στην Νέα Σμύρνη και τις γύρω περιοχές, ιουλίος 2014

This entry was posted in Αρχική Σελίδα, Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *