ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ–ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα: Τρίτη 15 Νοέμβρη, 5.30μμ, ΕΜΠ (Πατησίων & Στουρνάρη)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Εξαθλίωση, εκμετάλλευση, καταπίεση, εγκλεισμός, πόλεμος, ξεριζωμός, λεηλασία της φύσης, θάνατος είναι οι συνθήκες που διαμορφώνουν την πραγματικότητα των πληβειακών στρωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.  Πρόκειται για μια συνθήκη απότοκο του κρατικού και καπιταλιστικού τρόπου κοινωνικής  οργάνωσης και της βίαιης επιβολής των πολιτικών και οικονομικών ελίτ πάνω στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

Σήμερα η συνολική συστημική κρίση αναδεικνύει την πλήρη χρεωκοπία του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού, που δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στις κοινωνικές ανάγκες και δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα  περισσότερο από την κυριαρχία του νόμου της ζούγκλας. Μέσα στην ευρύτερη αυτή συνθήκη, η επίθεση της παγκόσμιας κυριαρχίας κλιμακώνεται συνεχώς τόσο εντός του δυτικού κόσμου όσο και στην καπιταλιστική περιφέρεια. Από την μία, συνεχείς πολεμικές επιδρομές και επεμβάσεις (Λιβύη, Ουκρανία, Συρία, Ιράκ) ως αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης επιθετικότητας του Δυτικού μπλοκ κυριαρχίας (το ελληνικό κράτος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ανισομερούς, στο εσωτερικό της, συμμαχίας)  έναντι τοπικών ή περιφερειακών ανταγωνιστών για τον έλεγχο, την εξουσία και τελικά τη λεηλασία πάνω σε ολόκληρες περιοχές, τους ντόπιους πληθυσμούς και τους φυσικούς πόρους. Από την άλλη, στο εσωτερικό των δυτικών μητροπόλεων επιχειρείται από τα πάνω να κυριαρχήσει ο φόβος. Το Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης μονιμοποιείται μέσω της στρατιωτικοποίησης των κοινωνιών με βάση το πρόσχημα της “ασφάλειας”, ενώ το καθεστώς εξαίρεσης των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των φραχτών που δομείται σήμερα για τους “ξένους” αύριο θα διευρυνθεί για να συμπεριλάβει όσους από την εξουσία σημαδευτούν ως περιττοί ή στοχοποιηθούν ως εσωτερικός εχθρός.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα για επίσημες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για ζητήματα οικονομίας, γεωπολιτικής και διαχείρισης του προσφυγικού έχει στόχο την αταλάντευτη ευθυγράμμιση των πολιτικών της ντόπιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ στις βασικές γραμμές που καθορίζονται από τα  συμφέροντα της παγκόσμιας ηγεμονίας του δυτικού μπλοκ, στο οποίο οι ΗΠΑ  κατέχουν πρωτοπόρο ρόλο. Με απλά λόγια ζητούμενο αυτών των συναντήσεων δεν είναι μόνο η απρόσκοπτη συνέχιση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης του ελληνικού κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, και η αμέριστη υποστήριξη και συνεισφορά του στους σχεδιασμούς που γίνονται ώστε να διατηρηθεί η ηγετική θέση του δυτικού μπλοκ εξουσίας στο ευρύτερο γεωπολιτικό πεδίο, αλλά και η δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – όπως και της εκάστοτε κυβέρνησης – να πειθαρχήσει την κοινωνία στη βαρβαρότητα του πολέμου και του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Η χρονική συγκυρία της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, παραμονή της 17ης Νοέμβρη και κατά την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου, έρχεται να εξυπηρετήσει τις διαχρονικές επιδιώξεις της εξουσίας για την επικράτηση της λήθης ενάντια στην κοινωνική και ταξική μνήμη. Επιδιώξεις που όμως αποτελούν αυταπάτη για τους κυρίαρχους όσο οι κοινωνικοί, πολιτικοί και ταξικοί αγώνες κρατούν ανοιχτό τον δρόμο της ανατροπής του υπάρχοντος και της δημιουργίας μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Στις 15 Νοέμβρη διαδηλώνουμε ενάντια στην παγκόσμια κυριαρχία κράτους και κεφάλαιου, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Διαδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους από τα κάτω όλου του κόσμου, στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους που με αξιοπρέπεια αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και σε όλους όσοι εξεγείρονται και αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στέλνουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης στα κοινωνικά και ταξικά μας αδέρφια στις ΗΠΑ, τους μαύρους Αμερικανούς που υφίστανται τη ρατσιστική αστυνομική βία και την κρατική τρομοκρατία, τους εργαζόμενους που με μαζικές απεργίες αγωνίζονται ενάντια στους μισθούς πείνας, τους  εξεγερμένους των φυλακών ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και το καθεστώς της σύγχρονης σκλαβιάς.

Στέλνουμε το μήνυμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης στους αναρχικούς και κομμουνιστές συναγωνιστές και συναγωνίστριες στην Τουρκία που μάχονται τον ολοκληρωτισμό του κράτους και του κεφαλαίου, όπως και στους Κούρδους αγωνιστές και αγωνίστριες που πολεμούν για την αυτοοργάνωση των κοινοτήτων τους.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ: Τρίτη 15 Νοέμβρη, 5.30 μ.μ., ΕΜΠ (Πατησίων & Στουρνάρη)

 Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

This entry was posted in Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση. Bookmark the permalink.

2 Responses to ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ–ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα: Τρίτη 15 Νοέμβρη, 5.30μμ, ΕΜΠ (Πατησίων & Στουρνάρη)

  1. Pingback: Atenas, 15 de noviembre de 2016: Manifestación contra la visita de Obama |

  2. Pingback: Atenas, 15 de novembro de 2016: Manifestação contra a visita de Obama | Verba Volant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *