Οχτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Αφίσα για την επέτειο οχτώ χρόνια μετά την δολοφονία του Π. Φύσσα

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το εφετείο της δίκης της Χ.Α. όπου η δεξιά τράβηξε τα λουριά στην παρακρατική της πτέρυγα, ενώ μεγάλο κομμάτι της αριστεράς έκανε λόγο για μία ιστορική αντιφασιστική νίκη. Την ίδια ώρα, το επαναστατικό αντιφασιστικό κίνημα καθιστούσε σαφές ότι ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο του αγώνα και όχι από το κράτος και τον καπιταλισμό, τα οποία διαχρονικά τον γεννάνε και τον θρέφουν.

Στην παρούσα συγκυρία, η μόνιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρύξει το κράτος  επιτάχυνε την υποβάθμιση της ζωής και επέτεινε την εκμετάλλευση των από τα κάτω, με την εφαρμογή μίας σειρά μέτρων, απαγορεύσεων και συστημάτων ολοκληρωτικού ελέγχου. Με την πρόφαση της διαχείρισης μίας γενικευμένης κρίσης, το κράτος προώθησε την αντικοινωνική του ατζέντα. Εφάρμοσε απαγόρευση κυκλοφορίας και διαδηλώσεων, μετέτρεψε τους μπάτσους σε ρυθμιστές της δημόσιας ζωής, ενώ άφησε το ΕΣΥ υποστελεχωμένο και τη δασοπροστασία παραμελημένη, έχτισε φράχτες, επιτέθηκε σε καταλήψεις, πραγματοποιεί απαγωγές και επαναπροωθήσεις μεταναστών, κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και θέτει σε ισχύ τις αναστολές εργασίας.

Σε αυτό το περιβάλλον, τα φασιστικά σκουπίδια επιλέγουν να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. Με αφορμή τους εμβολιασμούς και τις νέες προσφυγικές ροές ξεμυτίζουν ξανά διεκδικώντας χώρο στη δημόσια σφαίρα.

Σε αυτό το περιβάλλον υποτίμησης και εκμετάλλευσης, το καθήκον των από τα κάτω παραμένει ίδιο: Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη ενάντια στις κανιβαλιστικές λογικές που προωθούνται από κράτος, κεφάλαιο και φασίστες. Οι καθημερινές μας αντιστάσεις στην κυριαρχία, οι εναντιώσεις σε κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης, εργασιακής, φυλετικής, έμφυλης είναι απαραίτητες. Η ανάπτυξη δικτύων αλληλο-υποστήριξης των καταπιεζόμενων, η απελευθέρωση χώρων από το κράτος, η αποδόμηση της εθνικής συνείδησης και η ανάπτυξη της κοινής συνείδησης και συνειδητοποίησης των κοινών συμφερόντων των από τα κάτω, η συμμετοχή και στήριξη των σωματείων βάσης, η αντιθεσμική και αδιαμεσολάβητη δράση σε κάθε γειτονιά, σε σχολεία, σχολές και κάθε κοινωνικό πεδίο, είναι όλα ψηφίδες στο πολύχρωμο ψηφιδωτό αντιστάσεων και οικοδόμησης σχέσεων που προωθούν την υπόθεση της κοινωνικής επανάστασης.

 

 

This entry was posted in Αφίσες and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *