Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία – Έξω οι μπάτσοι απο τις γειτονιές | Συγκέντρωση και πορεία στη κεντρική Πλατεία Ν.Σμύρνης Τρίτη 9/3 18:00

Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία – Έξω οι μπάτσοι απο τις γειτονιές

Το μεσημέρι της Κυριακής 7/3, μπάτσοι της ΔΙ.ΑΣ με το γνωστό ύφος και τακτική στρατού κατοχής άρχισαν να διώχνουν κόσμο από την πλατεία της Ν.Σμύρνης με κόρνες, απειλές για πρόστιμα, προτροπές του στυλ «δεν επιτρέπεται να κάθεστε, αν θέλετε να κάτσετε να πάτε σπίτι». Οκτώ από τους μπάτσους περικύκλωσαν μια οικογένεια με παιδιά και άρχισαν να τους βεβαιώνουν πρόστιμα, παρ’ ότι ας σημειωθεί, είχαν έγκυρα χαρτιά από εκείνα που έχει εφεύρει το κράτος για να μετατρέψει την καθημερινή ζωή, μια κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία, σε αντικείμενο αστυνομικού ελέγχου, πειθάρχησης και σκληρής καταστολής.


Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από μέλη της Ανοικτής Συνέλευση κατοίκων Ν.Σμύρνης, Π.Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου, Νέου Κόσμου, τα οποία ξεκίνησαν μια ήπια λεκτική διαμαρτυρία ζητώντας το λόγο που υφίσταται αυτό μια οικογένεια μπροστά στα μικρά παιδιά της. Οι ΔΙ.ΑΣ απάντησαν ανοίγοντας πτυσσόμενα γκλοπ και χτυπώντας βάναυσα άτομα της συνέλευσης και όποιον άλλον επιχειρούσε να πλησιάσει, συνέλαβαν 11 άτομα συνολικά και κυνήγησαν κόσμο μέσα στο άλσος. Η πλατεία της Ν.Σμύρνης κατακλύστηκε από δυνάμεις της ΔΙ.ΑΣ, περιπολικά, μέχρι και ΟΠΚΕ που μπήκαν στην πλατεία κρατώντας στα χέρια οπλοπολυβόλο. Ως απάντηση, οργανώθηκε άμεσα πορεία με συμμετοχή περίπου 1000 ατόμων και έτυχε θερμής ανταπόκρισης από πληθώρα κόσμου που χειροκροτούσε από τα μπαλκόνια. Η πορεία κατευθύνθηκε δυναμικά στην τοπική γιάφκα των τραμπούκων και επέστρεψε στην πλατεία της Ν.Σμύρνης όπου και δέχτηκε επίθεση από ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ με χημικά, κρότου και νέες προσαγωγές. Την ίδια ώρα, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το αφήγημα της αστυνομίας, σε ένα ακόμη κρεσέντο εμετικής παπαγαλίας, αναπαράγουν αισχρά ψέματα για δήθεν «επίθεση» και «ενέδρα» αγνώστων στους αθώους ΔΙΑΣ.

Το παραπάνω περιστατικό είναι ένα από τα πολλά ασύμμετρης βίας απέναντι σε οποιαδήποτε φωνή ορθώνεται απέναντι στην βαρβαρότητα που έχει εξαπολυθεί από το κράτος με αφορμή τη διαχείριση του COVID-19.Το κράτος διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση με τον προσφιλέστερο του τρόπο: επιβάλλοντας απαγορεύσεις, κανονικοποιώντας την εποπτεία, την καταστολή, την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Μας βομβαρδίζει καθημερινά μέσω χρηματοδοτούμενων MMΕ και «αντικειμενικών» επιστημόνων με «ατομική ευθύνη» μετακυλώντας την δική του ευθύνη για την εδώ και χρόνια μεθοδευμένη υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και απαξίωση του συστήματος υγείας. Η υποβάθμιση του συστήματος υγείας συνακολουθείται από την αναβάθμιση των κατασταλτικών δυνάμεων, ως διαχειριστές ακόμη και της πανδημίας. Ενώ παρουσιάζει τα μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων, συναθροίσεων και συνωστισμού ως μέτρα προστασίας από τον COVID-19, ταυτόχρονα αρνείται την αποσυμφόρηση των φυλακών, στοιβάζει εργαζομένους/ες στα εργασιακά κάτεργα και στα ΜΜΜ και συνεχίζει να κατασκευάζει αποθήκες ψυχών τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών/τριών, ενώ το σύνθημα «μένουμε σπίτι» δεν προοριζόταν για τοξικοεξαρτημένους/ες και άστεγους/ες. Στοχοποιεί τους ελεύθερους δημόσιους χώρους σαν εστίες διάδοσης του ιού για να στερήσει χώρους συνεύρεσης και συλλογικοποίησης της αντίστασης.

Οι εικόνες πάνοπλων αστυνομικών να ξυλοκοπούν άοπλους κατοίκους, μέρα μεσημέρι επειδή διαμαρτυρήθηκαν λεκτικά μπροστά σε μια κατάφωρη αδικία είναι ενδεικτικές της δυστοπικής συνθήκης που θέλουν να επιβάλλουν σε κάθε γειτονιά ακόμη και μετά την άρση του λοκντάουν. Μια συνθήκη που ολόκληρη η κοινωνική ζωή θα περιορίζεται στην υποταγή στα καπρίτσια της εξουσίας, τη μετάβαση προς και από τη δουλειά και την επίσκεψη σε τράπεζα.

Ο ιός COVID-19 έχει αποτελέσει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κράτος, ώστε να θέσει σε εφαρμογή τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του. Η προσχηματική ανάγκη για επιτήρηση και έλεγχο των δημόσιων χώρων εισάγεται ως βασική πολιτική αρχή, εδραιώνοντας το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Οι πολιτικές του νόμου και της τάξης δηλώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι το κράτος είναι εδώ και μας δείχνει τα δόντια του. Θριαμβολογούν για την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητά τους, μα παραβλέπουν το γεγονός πως «όσοι σπέρνουν άνεμους θερίζουν θύελλες».

Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά, θα βγαίνουμε απ’το σπίτι μας μονάχα για δουλειά

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες των γεγονότων της Ν.Σμύρνης

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αυτοοργάνωση-αντίσταση-αλληλεγγύη-αυτοπροστασία

Ολες/ολοι στη συγκέντρωση και πορεία στη Ν.Σμύρνη Τρίτη 9/3 18:00

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti.

This entry was posted in Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *