Πολυτεχνείο 1973 – Πολυτεχνείο 2020 ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία!

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Από τη μία νεολαίοι, φοιτήτριες, μαθητές, εργάτριες, άνεργοι, αριστερές, αναρχικοί

Κι από την άλλη τανκς, χωροφύλακες, στρατιωτικοί, δεξιοί και διάφοροι κυρ Παντελήδες

ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΦ’ Ω ΕΤΑΧΘΗ

Εν μέσω πανδημίας καταλαβαίνουμε όλοι και όλες ότι το κράτος για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η διατήρηση των προνομίων και των κερδών για τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ. Η υγεία των πληβείων είναι κάτι που δεν απασχολεί τους κυβερνώντες. Ο μοναδικός στόχος τους είναι πως θα καταφέρουν να εντείνουν την λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας και να επιβάλλουν δυσμενέστερους όρους καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Κι αυτό ακριβώς πετυχαίνουν επιβάλλοντας με αφορμή την πανδημία ένα μόνιμο καθεστώς έκτακτης ανάγκης μέσα στο οποίο ψηφίζονται ή νομοθετούνται με ΚΥΑ νομοσχέδια για το περιβάλλον, τα εργασιακά, τα σωματεία, το άσυλο, τις διαδηλώσεις, την υγεία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις φυλακές. Ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης όπου με όχημα την πανδημία οι μπάτσοι πληθαίνουν και οι γιατροί μειώνονται. Ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης όπου ο ιός κολλάει σε πλατείες, πάρκα, ακρογιαλιές, πορείες και καφέ ενώ δεν κολλάει στα εργασιακά κάτεργα, τις εκκλησίες και τα ΜΜΜ. Ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης όπου μέσα στα σχολεία δεν κολλάει ή κολλάει ανάλογα με τις άδειες που πρέπει να πάρουν οι γονείς.

Ένα μόνιμο καθεστώς έκτακτης ανάγκης όπου θεωρεί η εξουσία ότι μπορεί να απαγορεύει την πορεία αντίστασης και μνήμης για την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην τότε εξουσία. Ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιχειρεί να σβήσει τη μνήμη της 17ης Νοέμβρη, της 6ης Δεκέμβρη και κάθε κίνηση ταξικής και κοινωνικής χειραφέτησης των από τα κάτω και να ξαναγράψει την ιστορία…όμως ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Αλληλεγγύη στις/στους 92 συλληφθείσες/έντες από την εκκένωση του Πολυτεχνείου και της πρυτανείας του ΕΜΠ στις 13 Νοεμβρίου 2020.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ – 2ΜΜ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

This entry was posted in Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *