Διαδήλωση αντίστασης και μνήμης για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν-Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, 6μμ, πλ. Μερκούρη

Στις 17 Γενάρη 2013, οι φασίστες Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος δολοφονούν εν ψυχρό τον μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, στα Άνω Πετράλωνα.

H δολοφονία Λουκμάν δεν ήταν η πρώτη, ούτε και η τελευταία. Ο Παύλος Φύσσας, ο/η Ζ. Κωστόπουλος/Zackie Oh, η Ε. Τοπαλούδη, ο P. Zifle, η Α. Πέτρου, ο Εμπουκά Μαμασουμπέκ… και η λίστα δεν έχει τέλος. Κράτος, κεφάλαιο και οι φασιστικές τους συμμορίες δολοφονούν. Οτιδήποτε δεν ταιριάζει στην πατριαρχική, ορθόδοξη, εθνοετεροκανονικότητα της ελεύθερης αγοράς αντιμετωπίζεται με βία, απαξίωση και στοχοποίηση.

Στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, το καθεστώς βρισκόμενο σε δυσμενή θέση ενεργοποίησε τις φασιστικές του εφεδρείες για να το συνδράμουν στην διατήρηση του status quo. Κατά τη διάρκεια των λεγόμενων μνημονιακών χρόνων, είδαμε την εκλογική ανέλιξη της Χρυσής Αυγής, την είσοδό της στο κοινοβούλιο, αλλά και την απόπειρά της να αποκτήσει δύναμη στο δρόμο. Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι συγκεκριμένα κομμάτια του μιντιακού/επιχειρηματικού συμπλέγματος, που σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση ΝΔ, πριμοδότησαν την άνοδο της ΧΑ χαρίζοντάς της στιγμές λάιφσταιλ ή ακόμα ζητώντας τους να «σοβαρευτούν» για να διεκδικήσουν με αξιώσεις μερίδιο στη συνδιαχείριση της εξουσίας. Ενώ λοιπόν οι ναζί της ΧΑ βιαιοπραγούσαν και δολοφονούσαν και καθώς τα εξουσιαστικά παζάρια μεταξύ ΝΔ-ΧΑ δεν τελεσφόρησαν, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το καθεστώς αποφάσισε να τους τραβήξει το χαλινάρι συλλαμβάνοντας πολλά μέλη της. Η μετέπειτα δίκη έγινε άλλο ένα σόου του αστικού καθεστώτος ώστε να μας πείσει για την προσήλωσή του στα δημοκρατικά ιδεώδη. Εμείς δεν έχουμε καμία προσδοκία από την αστική δικαιοσύνη για εμάς ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο μέσα από συλλογικές αντιϊεραρχικές, αντιθεσμικές, αυτοοργανωμένες και ριζοσπαστικές δράσεις.

Στην εποχή, της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης του κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μετά τη μετάβαση στην αλτ-ραιτ διακυβέρνηση της ΝΔ, το κράτος, ο εθνικισμός, οι φασιστικές συμμορίες έχουν συνέχεια. Πλέον όμως δεν είναι απαραίτητος ο παρακρατικός μπαμπούλας της ΧΑ. Το καθεστώς επέστρεψε σε δημοκρατικές πρακτικές και εθνικούς στόχους. Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες/ριες και η εκκένωση μεταναστευτικών καταλήψεων από την πρώτη-φορά-αριστερά σηματοδότησε με εκκωφαντικό τρόπο την εκλογική φενάκη από την μία. Συλλαλητήρια και μεθοδευμένες κορώνες για το μακεδονικό, στρατηγικές συμφωνίες με κράτη δολοφόνους για τις ΑΟΖ, ρατσιστικά και ομοφοβικά κηρύγματα από παπάδες, μισαλλόδοξες κινητοποιήσεις από φασιστο-κατοίκους ενάντια στην εγκατάσταση  προσφύγων, η θεσμική και μιντιακή ηρωοποίηση του φασίστα Κατσίφα, από την άλλη, στοιχειοθετούν την εθνικιστική στροφή κράτους και κοινωνίας Έτσι η ακροδεξιά ΝΔ ήρθε να συνεχίσει στα ίδια βήματα μετατρέποντας τα υπάρχοντα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κλειστού τύπου, καταργώντας το ΑΜΚΑ για μετανάστες/ριες , ενώ αγέλες  ρατσιστών διοργανώνουν εκδηλώσεις μίσους. Ταυτόχρονα οι εκκενώσεις καταλήψεων, οι ξυλοδαρμοί, τα βασανιστήρια, οι επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής και η κατασταλτική επίθεση σε αυτοοργανωμένες δομές αγώνα και σε όσους-ες αγωνίζονται αποτελούν την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη».

Εμείς παραμένουμε στους δρόμους, σε θέσεις μάχης και υπεράσπισης των αγώνων και των χώρων μας. Για εμάς ο εχθρός δεν είναι εθνικός αλλά ταξικός.  Είναι ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι ενάντια σε πατρίδες και σύνορα, ενάντια στον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία.

Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο που κράτος, κεφάλαιο και εξουσιαστικές σχέσεις μας προσφέρουν απλόχερα.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τις φασιστικές εφεδρείες τους, για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Διαδήλωση αντίστασης και μνήμης για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν – Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, 6μμ, πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα.

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

This entry was posted in Αφίσες. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *