Αλληλεγγύη στις καταλήψεις-Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Τους τελευταίους μήνες, μετά και την καλοκαιρινή αλλαγή πολιτικής διαχείρισης, το κράτος έχει εξαπολύσει μια νέα κατασταλτική εκστρατεία απέναντι στις δομές του κινήματος και στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Οι τελευταίες εκκενώσεις διαδραματίστηκαν, μετά το τέλος του περιβόητου τελεσιγράφου, στην  γειτονιά του Αμαρουσίου με την εκκένωση της κατάληψης Έπαυλης Κουβέλου, αλλά και στη γειτονιά του Κουκακίου όπου εκκενώθηκαν τρείς καταλήψεις της Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου (Ματρόζου, Παναιτωλίου, Αρβάλη). Στο Μαρούσι όταν οι κατασταλτικές δυνάμεις εισέβαλλαν στην κατάληψη στις 17/12, η πρώτη άμεση αντακλαστική απάντηση δόθηκε με την δυναμική παρέμβαση συντρόφων/ισσών στο Δημαρχείο καθιστώντας την τοπική αυτοδιοίκηση συνυπεύθυνη για την κατασταλτική επίθεση στην κατάληψη. Το ίδιο απόγευμα καλέστηκε συγκέντρωση που πορεύτηκε προς την κατάληψη, ενώ κατά την διάρκεια της πορείας έγιναν επιθέσεις σε τραπεζικά υποκαταστήματα, κάνοντας κατανοητό  ότι για κάθε εκκένωση κτηρίου θα υπάρχει πολιτικό και υλικό κόστος. Μερικές μέρες αργότερα, την Κυριακή 22/12, έγινε ανακατάληψη του κτιρίου από δεκάδες συντρόφους/ισσες και στην πορεία που ακολούθησε σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις με αφορμή ένα άτομο της κρατικής ασφαλείας που βιντεοσκοπούσε τους διαδηλωτές/ριες. Την επομένη μέρα το κράτος απάντησε με εκ νέου εκκένωση της Κατάληψης Κουβέλου.

Στο Κουκάκι τα ξημερώματα της Τετάρτης 18/12, το κράτος επιτέθηκε στις τρεις καταλήψεις της Κοινότητας Κουκακίου. Η επιχείρηση έγινε με την συμμετοχή όλων των σκουπιδιών του κράτους, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΔΡΑΣΗ (ΔΕΛΤΑ), που βρώμισαν την γειτονιά με την παρουσία τους. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι δυνάμεις καταστολής βρέθηκαν αντιμέτωπες με την μαχητική αντίσταση των καταληψιών αλλά και την αλληλέγγυα στάση της γειτονιάς. Καρέκλες, πέτρες, έπιπλα, προσγειώθηκαν στα κεφάλια των εισβολέων από τους συντρόφους/συντρόφισσες που υπερασπίστηκαν την κατάληψη Ματρόζου.  Απέναντι στην σθεναρή αντίσταση των καταληψιών οι ένστολοι δολοφόνοι επιτέθηκαν με κρότου λάμψης, χημικά, ενώ δεν δίστασαν να  κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών και να τραυματίσουν μια συντρόφισσα. Στην κατάληψη Ματρόζου όταν εν τέλει κατάφεραν να μπουν και μην βρίσκοντας κανέναν και καμία από αυτούς που την υπερασπίστηκαν δεν δίστασαν να ξυλοκοπήσουν και να συλλάβουν τα μέλη οικογένειας του παρακείμενου οικήματος χρεώνοντας τους ότι αυτοί ήταν οι καταληψίες, για να περισώσουν το γόητρο της ΕΛΑΣ.

Η σύλληψη της οικογένειας Ινδαρέ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα  τρομοκράτησης προς όλους/όλες που θα σκεφτούν να σταθούν αλληλέγγυοι/ες. Η κατασταλτική επιχείρηση  περιλάμβανε και προσαγωγές αλληλέγγυων που βρέθηκαν απ τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης κοντά στην κατάληψη. Πέντε άτομα προσήχθησαν από την ομάδα ΔΡΑΣΗ (ΔΕΛΤΑ). Ένας από τους προσαχθέντες, ο ολικός αρνητής στράτευσης Φ.Ι., παρέμεινε μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης κρατούμενος, όπου και συνελήφθη λόγω της ανυποταξίας του και αναμένει πλέον την κλήση του σε στρατοδικείο. Την ίδια μέρα το πρωί έγινε και συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ΓΑΔΑ στους εννιά συλληφθέντες των εκκενωμένων καταλήψεων, κατά την διάρκεια της οποίας οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά. Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε πορεία στο εμπορικό κέντρο της Ερμού από 200 και πλέον συντρόφους/ισσες στην διάρκεια της οποίας βάφτηκαν βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων και έγιναν επιθέσεις σε υποκαταστήματα τράπεζων.

Το δόγμα «Τάξη Ασφάλεια» και η «επιστροφή στην κανονικότητα» που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση και τα μιντιακά της παπαγαλάκια σημαίνει επιβολή της τρομοκρατίας και του φόβου στον κοινωνικό ιστό και εγκαθίδρυση αστυνομοκρατίας σε όλο το μητροπολιτικό πεδίο, ώστε να ικανοποιηθεί η εθνοφιλελέ εκλογική πελατεία που διψά για ασφάλεια και νομιμότητα. Η επίθεση στις καταλήψεις και στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, στους μετανάστες/στριες που το καθεστώς στοιβάζει μέσα στα σύγχρονα Νταχάου, η ναρκοθέτηση των εργατικών αγώνων, τα βασανιστήρια και οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών από τους πραιτοριανούς του κράτους, το νέο επικείμενο νομοθετικό πλαίσιο για την καταστολή των διαδηλώσεων, η λεηλασία του φυσικού πλούτου μέσω των εξορύξεων και της καταστροφής του περιβάλλοντος, στοχεύουν όσους/όσες επιλέγουν να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική που το μόνο που έχει να προσφέρει σε όλους και όλες τους καταπιεσμένους/ες και εκμεταλλευόμενους/ες, είναι η περαιτέρω αφαίμαξη και λεηλασία της ζωής μας.

Η όξυνση της κρατικής καταστολής κάνει πιο επιτακτικό και ξεκάθαρο ότι η απάθεια, ο ωχαδερφισμός και η αδιαφορία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η άλλη όψη της συναίνεσης στους κρατικούς και καπιταλιστικούς σχεδιασμούς για την πλήρη  υποταγή μας στις ορέξεις τους. Ή θα σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη ή θα βυθιστούμε παρέα.  Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι οφείλουμε να στηρίξουμε τις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα στις γειτονιές μας, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές και σε κάθε πεδίο κοινωνικής  δραστηριοποίησης μας. Οφείλουμε να συλλογικοποιήσουμε και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας μέσα σε/από αδιαμεσολάβητες, αντιθεσμικές, αντιιεραρχικές, αυτοοργανωμένες κατευθύνσεις/δομές. Γιατί απέναντι στη καταστολή και στο δυστοπικό παρόν και μέλλον που θέλουν να μας επιβάλλουν, η αλληλεγγύη, η συνειδητοποίηση των ταξικών μας συμφερόντων και η όξυνση της αντίστασης μας είναι ο μόνος δρόμος για να έναν κόσμο…

Ισότητας,  αλληλεγγύης, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

Γιατί πάντα το δίκαιο το έχουν οι εξεργερμένοι/ες και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι.

10, 100, 1000 καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης πλήξης.

Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

This entry was posted in Αρχική Σελίδα, Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *