Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/είσες των διαδηλώσεων για τα 11 χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008

Κανένας και καμία μόνος/η  απέναντι στην κρατική καταστολή

Για ακόμη μια φορά στις 6 Δεκέμβρη 2019, χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα στην πορεία μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δολοφονημένου από τους μπάτσους Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, και κρατώντας ζωντανή τη φλόγα της εξέγερσης που άναψε τον Δεκέμβρη του 2008. Αγωνιστές/ριες διαδήλωσαν ενάντια στις κρατικές δολοφονίες των ένστολων σκουπιδιών και την κατασταλτική επίθεση που έχει εξαπολύσει η δεξιά κρατική διαχείριση, προσπαθώντας να κάμψει όσους αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και δεν σκύβουν το κεφάλι. Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν ξανά και σε συνδυασμό με το κρεσέντο βίας και αυταρχισμού που έχει προηγηθεί. Προσπάθησαν να σπείρουν τον τρόμο ώστε ο κόσμος να μην κατέβει στους δρόμους. Η τεράστια συμμετοχή όσων επιλέγουν να αντισταθούν αμφισβήτησε έμπρακτα την κρατική τρομοκρατία. Οι πραίτορες της δημοκρατίας ξέσπασαν ξανά την κατασταλτική τους μανία σε όσους επέλεξαν να βρεθούν στους  δρόμους.

Στην Αθήνα, μετά την λήξη της πορείας, στην γειτονιά των Εξαρχείων οι μπάτσοι επιτέθηκαν απρόκλητα στους συγκεντρωμένους/ες ξυλοκοπώντας και προβαίνοντας σε βασανισμούς με 50 βίαιες προσαγωγές εκ των οποίων οι  11 αναβαθμίστηκαν σε συλλήψεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι συλληφθέντες/εισες  πέρασαν από εισαγγελέα και ανακριτή καια αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους. Στην Πάτρα κατά την διάρκεια την πορείας ξεσπούν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχωρούν σε ευθείες βολές χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, σε βίαιες προσαγωγές και σε τραυματισμούς συντρόφων/ισσών. Οι προσαγωγές φτάνουν τις 19, οι 7 μετατρέπονται σε συλλήψεις εκ των οποίων οι 4 συλληφθέντες βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι 5 συλληφθέντες/είσες κρατούνται μέχρι σήμερα στην γενική διεύθυνση Πάτρας και περνάνε αύριο Τρίτη 10/12 από ανακριτή.

Για ακόμη μια φορά οι ένστολοι δολοφόνοι προέβησαν σε ξυλοδαρμούς, σεξιστικές επιθέσεις και βασανιστήρια με σεξουαλικό περιεχόμενο προκειμένου να επιβάλλουν τη δημοκρατία και να σπείρουν τον τρόμο.

Οι επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν, μας πεισμώνουν

Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/είσες σε Πάτρα και Αθήνα

Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

This entry was posted in Κείμενα. Bookmark the permalink.