Ανακοίνωση για τη διαδήλωση στις 2 Νοεμβρίου 2019 και την εκκένωση της κατάληψης ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΑΠΑΡΤΜΑΝ

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, μετά από πρωτοβουλία της Συνέλευσης καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/τριών, μεταναστών-προσφύγων, αλληλέγγυων, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση αλληλεγγύης σε μετανάστες/-τριες και στους χώρους αγώνα και ενάντια σε κράτος και καπιταλιστική ανάπτυξη. Στην πορεία καλέσαμε και σαν αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti με κεντρικό σύνθημα «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές / Φωτιά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών». Η πορεία αποτέλεσε μια ακόμα απάντηση στις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγασης μεταναστριών-ων και των αυτοοργανωμένων δομών και τις κατασταλτικές κινήσεις  ενάντια στον κόσμο του αγώνα.

Το διάστημα των βδομάδων πριν την διαδήλωση οργανώσαμε μια μεγάλη καμπάνια αντιπληροφόρησης και προπαγάνδισης της στις γειτονιές των Πετραλώνων, του Κουκακίου, του Νέου Κόσμου, της Νέας Σμύρνης, του Κεραμεικού και των Εξαρχείων. Πραγματοποιήσαμε αφισοκολλήσεις, μοιράσματα κειμένων σε σταθμούς ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ, παρεμβάσεις σε σχολεία (12ο Πετραλώνων, 43ο Νέου Κόσμου), τοποθετήσαμε πανό σε κεντρικά σημεία των γειτονιών. Συμμετείχαμε στην συγκέντρωση-παρέμβαση στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, που οργάνωσε η Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/τριών, μεταναστών-προσφύγων, αλληλέγγυων.

Το κάλεσμα της πορείας μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες (αγγλικά, φαρσί, αραβικά, ρουμανικά), για να μπορέσουμε να το επικοινωνήσουμε με τις μετανάστριες και τους μετανάστες, ώστε να πλαισιώσουν την διαδήλωση και ως μια ακόμη κίνηση προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης και κοινοτήτων αγώνα μεταξύ ντόπιων και μεταναστών.

Το πρωί του Σαββάτου το κράτος ως μια κίνηση επίδειξης πυγμής επέλεξε να εκκενώσει την κατάληψη ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΑΠΑΡΤΜΑΝ επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να μας τρομοκρατήσει. Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που βρέθηκαν άμεσα έξω από την κατάληψη εμπόδισαν με όποιο τρόπο μπόρεσαν την επιχειρούμενη εκκένωση στέλνοντας το μήνυμα ότι τις καταλήψεις δεν τις παραδίδουμε αμαχητί και ότι θα την ξαναπάρουμε πίσω.

Η διαδήλωση στις 2 Νοεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1500 άτομα, καλέστηκε να απαντήσει σε αυτή την νέα εκκένωση. Έτσι ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Βικτωρίας επέλεξε να κινηθεί συγκροτημένα προς την κατάληψη ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΑΠΑΡΤΜΑΝ. Η διαδήλωση στην συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος  και Πατησίων βρέθηκε αντιμέτωπη με πολυπληθείς κατασταλτικές δυνάμεις, ΜΑΤ, ασφαλίτες, κλούβες, ενώ drone πετούσαν πάνω από τα κεφάλια μας από την πλατεία Βικτωρίας. Η διαδήλωση στάθηκε συγκροτημένα απέναντι από τις κατασταλτικές δυνάμεις, αλλά δεν μπόρεσε να προσεγγίσει περισσότερο το κτήριο της κατάληψης. Στη συνέχεια κινήθηκε προς τον Άγιο Παντελεήμονα και ακολούθησε το προγραμματισμένο δρομολόγιο. Πορεύτηκε στην οδό Αχαρνών περνώντας από τις γειτονιές που ζουν πολλές και πολλοί μετανάστριες και μετανάστες, πέρασε από τις δύο εκκενωμένες καταλήψεις Αχαρνών και Μάγερ, διαμέσου της Μάρνης και της Ηρακλείου πέρασε από την κατάληψη στέγασης μεταναστών στην Μπουμπουλίνας και στη Νοταρά, στάθηκε έξω από την εκκενωμένη κατάληψη Σπύρου Τρικούπη 15-17 και κατέληξε στην πλατεία Εξαρχείων.

Η διαδήλωση στις 2 Νοεμβρίου αποτέλεσε τη συνέχεια της συμμετοχής μας στην πορεία στις 14 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Αποτέλεσε μια ακόμα απάντηση στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Μια ακόμα προσπάθεια να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και να επικοινωνήσουμε με το πιο υποτιμημένο, από το κράτος και τα αφεντικά κομμάτι των από τα κάτω, τις μετανάστριες και τους μετανάστες. Η διαδήλωση στις 2 Νοεμβρίου αποτέλεσε μια ακόμα αφορμή για να συναντηθούν διαφορετικά κομμάτια του κινήματος και ένα ακόμα λιθαράκι στο οδόφραγμα ενάντια στην επίθεση κράτους και κεφαλαίου.

Προτάσσουμε τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη φτώχεια, τον φασισμό, τον πόλεμο, την καταπίεση και την εκμετάλλευση.

Ενάντια στο μέλλον των στρατοπέδων συγκέντρωσης αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΑΠΑΡΤΜΑΝ(Αθήνα) και στην κατάληψη PALMARES(Λάρισα).

Αλληλεγγύη στις 16 γυναίκες απεργούς πείνας από 2 Νοεμβρίου (14 από τη Συρία και 2 από την Παλαιστίνη) στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη.

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

This entry was posted in Κείμενα, Κεντρικές Διαδικασίες. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *