Αλληλεγγύη στους 3 συλληφθέντες που διώκονται για την απαλλοτρίωση χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Οι τράπεζες δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από έναν μηχανισμό, ο οποίος με τη στήριξη του κράτους, καπηλεύεται και λυμαίνεται τον πλούτο που παράγει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παίρνουν τα χρήματα των καταθέσεων, των συντάξεων, των κρατικών ταμείων, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, παραδείγματος χάρη και τα επενδύουν, δηλαδή τα μετατρέπουν σε δάνεια. Δανείζουν το ίδιο κεφάλαιο μια, δύο, τρείς, τέσσερις, πέντε…αμέτρητες φορές με ένα «σεβαστό» επιτόκιο. Δηλαδή πουλάνε χρήμα, το οποίο δεν είναι δικό τους και συνήθως δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά το έχουν δημιουργήσει οι ίδιες οι τράπεζες μέσω υποσχετικών τίτλων που εκδίδουν και που στην ουσία είναι «αέρας». Ταυτόχρονα μέσω των κατασχέσεων μισθών, συντάξεων, σπιτιών λυμαίνονται τον κοινωνικό πλούτο.

Έτσι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί αποκομίζουν τεράστια κέρδη για τους πλούσιους ή μάλλον πάμπλουτους ιδιοκτήτες τους, πάντα με τις πλάτες και τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους που βιώνουμε καθημερινά υπό την συνθήκη της μισθωτής σκλαβιάς, θα το φωνάξουμε δυνατά ότι δεν πρόκειται να χύσουμε ούτε ένα δάκρυ για τα θησαυροφυλάκια του κεφαλαίου, τα οποία βρίσκονταν διαχρονικά και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο στόχαστρο όσων αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αυτήν ακριβώς τη συνθήκη βαρβαρότητας είναι που διαφυλάττουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η αστική δικαιοσύνη, θεσμοί που προασπίζονται τα συμφέροντα των ισχυρών.

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές.

Από την ατομική επανάκτηση στη συλλογική απαλλοτρίωση.

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς Γ. Δημητράκη, Κ. Σακκά και την αναρχική Δ. Συριανού που διώκονται για την απαλλοτρίωση χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ.

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

This entry was posted in Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *