ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ αντίστασης και μνήμης για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν-Σάββατο 19 Ιανουαρίου, πλ. Μερκούρη, 12μμ

για τον Σ. Λουκµάν, τον Π. Φύσσα, τον Ζ. Κωστόπουλο/Zackie Oh, την Ε. Τοπαλούδη, τον P. Zifle, την Α. Πέτρου

Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

6 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο στις 17 Γενάρη 2013 στα Άνω Πετράλωνα.

Ο φασισµός αποτελεί αναπόσπαστο κοµµάτι του πάζλ που συνθέτουν οι κυβερνώντες και τα «δηµοκρατικά τόξα», οι δικαστές, οι µπάτσοι, η εκκλησία. Λειτουργεί ως ο πιο πιστός υπηρέτης του κεφαλαίου τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στους δρόµους. Είναι απαραίτητο εργαλείο της εξουσίας ενάντια στους «παρείσακτους». Αποτελεί το µακρύ χέρι της καταστολής και τον παρακρατικό µηχανισµό που χρειάζεται ο κάθε κρατικός Λεβιάθαν για να τροµοκρατήσει, να ελέγξει και να εξουδετερώσει όσους αµφισβητούν την καθεστηκυία τάξη. Οι φασίστες είναι κοµµάτι του αστικοδηµοκρατικού καθεστώτος το οποίο χτιζει  στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταστέλλει εργατικούς αγώνες, χρησιµοποιεί παρακρατικούς µηχανισµούς, εξευτελίζει, βασανίζει, φυλακίζει, δολοφονεί.

Το ζήτηµα της ονοµασίας της γειτονικής χώρας, το οποίο ξανάνοιξε για την εξυπηρέτηση των οικονοµικών, στρατιωτικών και πολιτικών συµφερόντων των κυρίαρχων και η εθνικιστική έξαρση έδωσε την ευκαιρία στους φασίστες να ξαναβγούν στο δηµόσιο χώρο. Ταυτόχρονα οι αριστεροί διαχειριστές της εξουσίας, πριµοδοτούν την εθνικιστική έξαρση προσπαθώντας να πλασαριστούν ως αυθεντικοί πατριώτες και κύριοι εκφραστές του συνταγµατικού τόξου. Έξι χρόνια µετά την δολοφονία του Λουκµάν ο εκφασισµός της κοινωνίας, το ρατσιστικό παραλήρηµα και το δεδηλωµένο µίσος για οτιδήποτε δεν ταιριάζει στην πατριαρχική, ορθόδοξη, εθνοετεροκανονικότητα έχουν οδηγήσει στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και έχουν οπλίσει το χέρι κάθε φασίστα, ρατσιστή, βιαστή, αφεντικού, µπάτσου.

Την στιγµή που πνέει ούριος άνεµος για την ακροδεξιά στον δυτικό κόσµο και µέσα σε ένα παγκόσµιο τοπίο µε πόλεµους, οικονοµικές και στρατιωτικές επεµβάσεις και συνεχή όξυνση των ενδοκυριαρχικών ανταγωνισµών, για την ανακατανοµή του παγκόσµιου ελέγχου και την ηγεµονία, το δίλληµα παραµένει:  Ή µε την εξουσία ή µε το αγωνιστικό και ανατρεπτικό κοµµάτι της κοινωνίας. Ο εχθρός δεν είναι εθνικός, είναι ταξικός. Ο δικός µας αγώνας είναι ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τις φασιστικές εφεδρείες τους. Είναι ενάντια στην εκµετάλλευση και την καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, για ένα κόσµο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας. Είναι ενάντια σε ό,τι χωρίζει τους ανθρώπους, ενάντια σε πατρίδες και σύνορα, ενάντια στον εθνικισµό και την µισαλλοδοξία.

Να στήσουμε αναχώματα ενάντια στους εθνικισμούς, τον φασισμό, την μισαλλοδοξία και τον πόλεμο, να αγωνιστούμε για την ανατροπή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την κοινωνική επανάσταση, για την αναρχία και τον κομμουνισμό.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 7μμ, Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο στην Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Άνω Πετράλωνα.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ αντίστασης και μνήμης για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν Σάββατο 19 Ιανουαρίου, πλ. Μερκούρη, 12μμ.

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

This entry was posted in Αρχική Σελίδα, Αφίσες. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *