Ενημέρωση από την αντιφασιστική/αντιεθνικιστική συγκέντρωση του Σαββάτου 15/12 στο Σύνταγμα

Το Σάββατο 15/12 στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική/αντιεθνικιστική συγκέντρωση από αναρχικές συλλογικότητες, συντρόφισσες και συντρόφους. Η εν λόγω συγκέντρωση διοργανώθηκε μιας και προ δεκαημέρου υπήρξαν διαδικτυακά καλέσματα από φασιστικές ομάδες για την πραγματοποίηση «μαθητικής κινητοποίησης» για τη μακεδονία. Από την πρώτη στιγμή συγκροτείται διαδικασία που την αποτελούν αναρχικές συλλογικότητες, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, καταλήψεις και ατομικότητες, με σκοπό να μην αφεθεί η πλατεία Συντάγματος στα χέρια των νεοναζί και παράλληλα να αποτελέσει χώρο συγκέντρωσης και προπαγάνδισης από τον κόσμο του αγώνα. Έτσι αποφασίζεται η παρουσία μας δυόμιση ώρες νωρίτερα από το φασιστικό κάλεσμα, με σκοπό να κατοχυρωθεί η πλατεία και φυσικά να αντιμετωπιστεί καταλλήλως η όποια παρουσία, είτε εκείνη την ώρα είτε αργότερα, από πλευράς φασιστών. https://athens.indymedia.org/event/77729/

Στις 9:45 το πρωί του Σαββάτου, 80 συντρόφισσες και σύντροφοι οργανωμένα και περιφρουρημένα βρεθήκαμε στην πλατεία Συντάγματος παρά την έντονη αστυνομική παρουσία και το κλείσιμο του σταθμού Μετρό. Έγινε άμεσα ανάρτηση στο indymedia για την κατοχή της πλατείας και κάλεσμα για πλαισίωση της συγκέντρωσης [https://athens.indymedia.org/post/1594106/]. Κρεμάστηκαν πανό, στήθηκαν οι περιφρουρήσεις, ξεκίνησαν να μοιράζονται κείμενα ενώ οι μπάτσοι μας απαγόρευσαν την πρόσβαση στο πάνω κομμάτι της πλατείας, ώστε να αποτραπεί κάθε εμπλοκή με τους φασίστες. Όσο περνούσε η ώρα η συγκέντρωση πλαισιώθηκε από συντρόφισσες και συντρόφους, καθώς και από την Συνέλευση Μαθητών/τριών από τον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο που είχε καλέσει επίσης στο Σύνταγμα. Λίγο πριν τις δώδεκα εμφανίσθηκαν κάποιοι σκόρπιοι φασίστες στην πάνω είσοδο του Μετρό Συντάγματος από την πλευρά της Βουλής υπό την προστασία των ΜΑΤ, ενώ η θλιβερή παρουσία τους διήρκησε λιγότερο από μια ώρα και συγκέντρωσε τον αριθμό των είκοσι ατόμων. Λίγο μετά τη 13:00 διαλύθηκαν, ενώ η δική μας συγκέντρωση συνεχίστηκε όπως είχε αποφασισθεί ως τις 14:00.

Στη συνέχεια αποχωρήσαμε με πορεία μαζί με την συνέλευση των μαθητών, κινούμενοι στη Σταδίου και στην Πατησίων και καταλήγοντας στα Εξάρχεια. Θεωρούμε ότι με την παρουσία μας αποτρέψαμε την ανακοινωμένη συγκέντρωση των φασιστών στο Σύνταγμα και την πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας, περιορίζοντας μια χούφτα φασιστών (τους 20 διοργανωτές) σε μια γωνία πίσω από τα ΜΑΤ. Σε κάθε απόπειρα δημόσιας παρουσίας τους, με όποια πρόφαση, θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Αναρχικές συλλογικότητες, συντρόφισσες και σύντροφοι

This entry was posted in Κεντρικές Διαδικασίες. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *