Αλληλεγγύη στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ

Αλληλεγγύη στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ.

Αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τα τσιράκια του.

Για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ελευθερίας.

 Την Κυριακή 24/6 η κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και πέτρες από μια ομάδα 50 φασιστών, οι οποίοι επέστρεφαν απ’ το εθνικιστικό συλλαλητήριο, για το μακεδονικό, στο Σύνταγμα. Οι  αγωνιστές και αγωνίστριες της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Πετραλώνων, Θησείου,  Κουκακίου (ΑΣΚΠΘΚ) που παρευρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο της Κατάληψης απέκρουσαν αποτελεσματικά την επίθεση, απώθησαν τους φασίστες και τους έτρεψαν σε φυγή, με την συμβολή της γειτονιάς να είναι εξίσου σημαντική πετώντας γλάστρες και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της. Στις συμπλοκές οι φασίστες τραυμάτισαν ελαφρώς ένα μέλος της ΑΣΚΠΘΚ στο κεφάλι ενώ οι μπάτσοι – που παρακολουθούσαν διακριτικά την κίνηση των φασιστών από το Σύνταγμα μέχρι την επίθεση – προσήγαγαν 3 μέλη της ΑΣΚΠΘΚ και 3 αλληλέγγυους αντιφασίστες βάζοντας έτσι πλάτη στην διαφυγή των κυνηγημένων φασιστών, που επιβιβάστηκαν άρων άρων στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων. Τα αντανακλαστικά του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεσα με την συγκέντρωση 400 αλληλέγγυων και γειτόνων/ισσων στην περιοχή και την πραγματοποίηση αντιφασιστικής πορείας στα Άνω Πετράλωνα κάνοντας ξεκάθαρο ότι ο φασισμός δεν έχει και ούτε θα έχει χώρο στις γειτονιές μας.

Σε μια περίοδο οικονομικής αφαίμαξης για τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους καθώς και εμπόλεμης αναδιάταξης των ζωνών επιρροής των κυρίαρχων στην ευρύτερη περιοχή (νοτιοανατολικής Ευρώπης – μέσης ανατολής) με χιλιάδες νεκρούς και κατατρεγμένους,  δημιουργήθηκε από τα πάνω ένα πρόσφορο έδαφος μέσω του μακεδονικού ζητήματος για την ανάδυση εκ νέου της εθνικής ενότητας, του εθνικιστικού μίσους, του ρατσισμού και  του κοινωνικού κανιβαλισμού. Οι φασιστικές γκρούπες ως πιστοί εξυπηρετητές του συστήματος που βολεύεται από τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τα βασικά της προβλήματα και της τακτικής του “διαίρει και βασίλευε” τρέξανε να βρουν χώρο και ύπαρξη μέσω των συλλαλητηρίων για το μακεδονικό ζήτημα και μέσω αυτών να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε χώρους αντίστασης και ελευθερίας (ΕΚΧ σχολείο,  εμπρησμός κατάληψης Libertatia, κατειλημμένο θέατρο Εμπρός, κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ).

Η κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ αποτελεί ένα χώρο αναφοράς στα Άνω Πετράλωνα, για τις συλλογικές αντιστάσεις, την συμμετοχή σε αγώνες διεκδίκησης, τις πολιτισμικές δραστηριότητες, την τακτική συνέλευση των κατοίκων Πετραλώνων, Θησείου, Κουκακίου, την αυτοοργανωμένη δομή υγείας και την αντιφασιστική παρουσία στη γειτονιά. Το παρακρατικό φασιστικό μόρφωμα δεν θα μπορούσε παρά να εχθρεύεται τους χώρους ελευθερίας που προτάσσουν έναν κόσμο ισότητας – ελευθερίας – αλληλεγγύης – δικαιοσύνης, δεν θα μπορούσε παρά να επιτίθεται εκει που η καταστολή του κράτους  δεν φτάνει ανεξάρτητα από το χρώμα της κυβέρνησης.

Οι καταλήψεις, οι συνελεύσεις γειτονιάς, οι κοινότητες αγώνα  αποτελούν αναχώματα απέναντι στη βαρβαρότητα του κράτους και του  καπιταλισμού, δημιουργούν αγώνες από τα κάτω στην καθημερινότητα και προτάσσουν τις συλλογικές λύσεις απέναντι στον ατομικισμό που αναπαράγει η κυρίαρχη κουλτούρα. Στην αυταπάτη της εθνικής ενότητας που αποτελεί το θεμέλιο της ταξικής ειρήνης προς το συμφέρον των ισχυρών, προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των από τα κάτω χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσά μας (με βάση το φύλο, τη φυλή, τα έθνη, τα σύνορα, τη θρησκεία,κ.α) για μια πάλη ταξική, αντικρατική, αντιθεσμική και αδιαμεσολάβητη.

Ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα των από τα κάτω για κοινωνική και ταξική απελευθέρωση. Δεν διεξάγεται στα κοινοβούλια-στα κομματικά γραφεία-στις δικαστικές αίθουσες. Αντίθετα, εκεί εκτρέφεται και στηρίζεται από το κεφάλαιο ως το όπλο για την επιβολή του επάνω στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Ο αντιφασιστικός αγώνας διεξάγεται στους δρόμους, στις σχολές και τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, τις πλατείες και τα γήπεδα, οργανώνεται από τους ίδιους τους καταπιεσμένους και διεξάγεται με τα όπλα που εκείνοι επιλέγουν και με γνώμονα την αλληλεγγύη και την ισότητα, αυτοοργανωμένα και αντιεραρχικά.

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα.

Ενάντια στο κράτος και τις φασιστικές του εφεδρείες –  αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση.

10,100,1000 καταλήψεις – ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης.

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

 

 

This entry was posted in Αρχική Σελίδα, Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *