MANIFESTAȚIE BALCANICĂ-INTERNAȚIONALISTĂ Sâmbătă 10 Martie, ora 12:00, Kamara-Salonic

ΠΑΝΒΑΛΚΑΝΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, Σάββατο 10 Μάρτη 2018, 12µµ, Καμάρα-Θεσσαλονίκη

Urmează chemarea pe limba română (ακολουθεί το κάλεσμα στα ρουμανικά)

Solidaritatea este arma popoarelor.

În Grecia, Turcia, Macedonia inamicul se afla în bănci si în ministere.

Disputa dintre Grecia si Macedonia în ceea ce priveste denumirea ultimei, vine din nou în prim plan din cauza incercării  lui NATO si a UE, a două mecanisme suprastatale de supunere economică si militară, precum și urmăririi statului și capitalului grecesc de a-și promova interesele economice si hegemonia în statul vecin. Tema se redeschide pentru întreținerea și răspândirea intereselor economice, militare și politice a conducătorilor, din această cauză se recurge la naționalismul din amândouă părți a graniței. În clipa în care se intensifică suferința, controlul, exploatarea și marginalizarea, statul încearcă să <<împace>> explotatorii și exploatații într-o comunitate imaginară a națiunii și să ne convingă că inamicul este național și nu de clasă socială.

Inamicul nostru este statul, capitalul și rezervele lor fasciste.

Solidaritate spațiului liber social „Școala” și spațiilor ocupate anarhiste „Libertatia” și „Teatrul Embros”.

Cu ocupația și auto-organizarea spațiilor sociale precum și lupta a celor de jos ne împotrivim clasei opresorilor.

Lupta noastră este împotriva exploatației și oprimării omului de către om, pentru o lume egală, solidară, dreaptă și liberă. Lupta noastră este internaționalistă, împotriva statelor și granițelor, împotriva naționalismului și intoleranței.

Este obligația noastră socială, pollitică și internaționalistă să blocăm naționalismul, fie el intern ori extern și noul val de propagandă naționalistă din partea mass-mediei , bisericii și partidelor politice.

Vizavi de competitivitatea geostrategică a statelor, care au făcut din lumea asta o zonă de război, noi propunem solidaritatea popoarelor și spunem cu voce tare că nu suntem și nici nu vom fi carne pentru tunurile lor. Împotriva peninsulei Balcanice, împărțită și însângerată, a statelor naționale, promovăm ideea Balcanilor fără granițe, națiuni și religii care să ne despartă, Balcanii ca zonă liberă de traversat de toți, Balcanii ca o Comună, Balcanii a celor de jos.

Luptă internațională împotriva naționalismului, fascismului și războiului, pentru răsturnarea barbariei statale și capitaliste, pentru revoluția socială, pentru anarhie și comunism.

MANIFESTAȚIE BALCANICĂ-INTERNAȚIONALISTĂ

Sâmbătă 10 Martie, ora 12:00, Kamara-Salonic

Gruparea anarhistă Vogliamo tutto e per tutti

This entry was posted in Αφίσες, Μεταφράσεις Κειμένων. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *