Για την απόπειρα των ΚΝΑΤ να αποκόψουν τους αναρχικούς από την απεργιακή πορεία στην Πάτρα

Το πρωί της 28ης Νοέμβρη, μιας ημέρας απεργίας και κινητοποίησης εργαζομένων και αγωνιστών με αφορμή την επερχόμενη ψήφιση του προϋπολογισμού, συμμετείχαμε ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική & Ταξική Αντεπίθεση στην απεργιακή πορεία στο κέντρο της Πάτρας. Εκτός από το αναρχικό μπλοκ της ΣΑΚΤΑ, συμμετείχε στην πορεία και μπλοκ από την αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος & σύντροφοι-ισσες. Η προσυγκέντρωση είχε δωθεί στο Παράρτημα, απ’ όπου τα αναρχικά μπλοκ με τους φοιτητικούς συλλόγους και κάποιες αριστερές οργανώσεις μεταβήκαμε συγκροτημένα στην πλ. Όλγας, από την οποία, μετά τις ομιλίες των γραφειοκρατών του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ξεκίνησε η απεργιακή πορεία.

Από την αρχή της πορείας είδαμε να συγκροτείται περιφρούρηση  στο πίσω μέρος του μπλοκ της ΛΑΑΣ (σύμπραξη ΚΚΕ ΜΛ – μλ ΚΚΕ), μια περιφρούρηση αποτελούμενη από μέλη των ΚΚΕ-ΠΑΜΕ πιασμένη σε αλυσίδες με σκοπό την επιχειρούμενη απομόνωση από το υπόλοιπο σώμα της πορείας των αναρχικών μπλοκ, των συντροφισσών/συντρόφων και του κόσμου που συσπείρωναν. Στο σημείο αυτό ας αναφερθεί πως το ΠΑΜΕ έχει κερδίσει το τελευταίο διάστημα τους συσχετισμούς στο Εργ. Κέντρο Πάτρας, έχοντας τη διοίκησή του μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Στη μέση της πορείας, ενώ τα μπλοκ του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ βρίσκονταν αρκετά μπροστά, η αλυσίδα-περιφρούρησή τους ωστόσο βρισκόταν πίσω από το πανό της ΛΑΑΣ, με ξεκάθαρη ευθύνη της εν λόγω οργάνωσης. Τότε η αλυσίδα των ΚΝΑΤ επιχείρησε να αποκόψει και να απομονώσει τα μπλοκ του Δυσήνιου Ίππου και της ΣΑΚΤΑ από την πορεία, μην επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε τη διαδήλωση.

Από το σημείο αυτό στο ύψος της Γούναρη και μέχρι την πλ. Γεωργίου (όπου οι Κκέδες-Παμίτες θα τελείωναν την πορεία τους) δηλαδή σε όλο το μήκος της Κορίνθου, ακολούθησαν αφενός τραμπουκισμοί και άσκηση σωματικής βίας από τα ΚΝΑΤ, επιδιώκοντας να διαλύσουν την οργανωμένη παρουσία των αναρχικών στο δρόμο, αφετέρου προσπάθεια από πλευράς μας να αμυνθούμε και να απαντήσουμε στον τραμπουκισμό τους αλλά και να διατηρήσουμε την παρουσία μας στη διαδήλωση. Στο ξύλο που έπεφτε εκατέρωθεν, καθώς ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα, τα ΚΝΑΤ χτύπησαν δυο συντρόφισσες, μια στο κεφάλι (η οποία έκανε ράμματα) και την άλλη στην κοιλιά. Τέλος, παρά την προσπάθεια των σταλινικών να μας διαλύσουν, τα αναρχικά μπλοκ συγκροτηθήκαμε εκ νέου και συνεχίσαμε την πορεία μας μέχρι το Παράρτημα.

Το απόγευμα, ως συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, πραγματοποιήσαμε από κοινού με άλλες συντρόφισσες και συντρόφους συγκέντρωση-μικροφωνική στην πλ. Όλγας, όπου διαβάστηκε και μοιράστηκε το απεργιακό κείμενο της συνέλευσης καθώς και εκφωνήθηκε το κείμενο ενημέρωσης από την πορεία. Η μικροφωνική αυτή προέκυψε μέσα από συλλογική διαδικασία, η οποία επικοινώνησε τα γενονότα της πρωινής διαδήλωσης.

Ως συμπέρασμα από την τραμπούκικη αυτή απόπειρα των ΚΝΑΤ να αποκλείσουν τους αναρχικούς από την απεργιακή πορεία στην Πάτρα, θεωρούμε πως στην παρούσα συγκυρία το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ επιχειρεί να επιβάλλει μια ιδιοκτησιακή αντίληψη στο δρόμο και με λογικές και πρακτικές νταβατζή του λαϊκού κινήματος επιχειρεί να απομονώσει και να καταστρατηγήσει όχι μόνο την οργανωμένη παρουσία των αναρχικών στο δρόμο αλλά και οποιουδήποτε άλλου ταξικού-πολιτικού υποκειμένου δε δέχεται να ηγεμονευτεί από αυτούς. Χαρακτηριστική είναι εξάλλου η τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε πριν λίγο καιρό η συνέλευση των μαθητών/τριών από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο στην Πάντειο από αντίστοιχα σταλινικά απομεινάρια.

Για την περίπτωση της Πάτρας, σαφέστατα, ευθύνες βαραίνουν εκείνα τα αριστερά μπλοκ και εκείνες τις αριστερές οργανώσεις, οι οποίες ρίχνοντας νερό στο μύλο της γραφειοκρατίας και της νταβατζιλίδικης αντίληψης των κοινωνικών αγώνων, κρατούν ίσες αποστάσεις ή ακόμα χειρότερα πριμοδοτούν τους σταλινικούς τραμπούκους στην οργανωμένη και μεθοδευμένη κίνηση επιβολής της ηγεμονίας τους στους αγώνες.

Την ίδια περίοδο που η επίθεση τους κράτους & του κεφαλαίου εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας εντείνεται όλο και περισσότερο, τη χρονική στιγμή που βλέπουμε να διαμορφώνονται οι συνθήκες για την ανάταση και την οργανωμένη παρουσία διάφορων εθνικιστικών-φασιστικών υποκειμένων που επιχειρούν να διαχύσουν το μισανθρωπισμό τους στο κοινωνικό σώμα, στην ίδια αυτή συγκυρία η πολιτική επιλογή του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ δεν είναι να αναμετρηθεί με το κράτος, το κεφάλαιο και τον φασισμό αλλά επιχειρεί να αποκόψει τους αναρχικούς και τις αναρχικές από το φυσικό τους πεδίο παρέμβασης, δηλαδή από το δρόμο, τις απεργίες και τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες.

Στον αντίποδα τέτοιων προσπαθειών επιβολής και ηγεμόνευσης από τους σταλινικούς, από την πλευρά μας ως αναρχικοί συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε οργανωμένα στους αγώνες, προσπαθούμε να γειώνουμε τα προτάγματά μας στην κοινωνία και να οξύνουμε τον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο. Περιφρουρούμε τις διαδικασίες και τις δράσεις μας, τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας είτε από την κρατική καταστολή είτε από τη σταλινική-νταβατζιλίδικη απόπειρα των ΚΝΑΤ να μας αποκλείσει από τους χώρους αγώνα.

Αγωνιζόμενοι για την κοινωνική χειραφέτηση, παίρνουμε ξεκάθαρη θέση μάχης, μέσα από συλλογικούς, αδιαμεσολάβητους, και αυτοοργανωμένους αγώνες ενάντια στην κυριαρχία. Μέσα από τον πόλεμο ενάντια στον καπιταλισμό, το κράτος και κάθε εξουσία. Μέσα από τον αγώνα μας για την Κοινωνική Επανάσταση και τη δημιουργία μιας αναρχικής-κομμουνιστικής κοινωνίας ελευθερίας, ισότητας κι αλληλεγγύης.

ΟΥΤΕ ΠΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΓΣΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ !

Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ & ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ !

 Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική & Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, Νοέμβρης 2018

This entry was posted in Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *