Ανακοίνωση αποχώρησης από την Συνέλευση για την Επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

Η συμμετοχή μας στη Συνέλευση για την Επανοικειοποίηση των Εξαρχείων έχει φτάσει στο τέλος της. Η συνέλευση σχεδόν δύο χρόνια έχει πετύχει πολλά πράγματα, τα οποία έχουν βελτιώσει τις συνθήκες που επικρατούν τόσο στην πλατεία των Εξαρχείων όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Μέσα από έναν διαρκή και επίμονο αγώνα έχει πετύχει μικρές και μεγάλες νίκες ενάντια στις μαφίες, το κράτος και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έγιναν λάθη και αστοχίες. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα από αυτό το σχήμα καθώς πλέον έχει διαφανεί ότι έχουμε ριζικές διάφορες, όσον αφορά την αντίληψη για τον συνολικό αγώνα που διεξάγουμε, με την πλειοψηφία των συλλογικοτήτων που απαρτίζουν πλέον την Συνέλευση για την Επανοικειοποίηση των Εξαρχείων. Θεωρούμε ότι οι ανταγωνισμοί, οι αντισυντροφικές συμπεριφορές και οι λογικές επιβολής και κυριαρχίας δεν χωράνε και δεν μπορούν να καθορίζουν τον αγώνα που διεξάγουμε ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό. Ο ίδιος ο αγώνας και οι διαδικασίες μας δεν μπορούν να είναι ξεκομμένες από τις αρχές και τις αξίες που θα ορίζουν τον κόσμο για τον οποίο παλεύουμε.
Είναι οι αντιλήψεις που εκφράστηκαν με τον πιο εμφατικό τρόπο κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης της χρυσής αυγής για την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια και οι οποίες μας οδήγησαν στις αρχές Απρίλη να αποχωρήσουμε από την Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση.
Ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση, για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας συνεχίζεται αντικατοπτρίζοντας στο τώρα το αύριο.

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti
16 Ιουνίου 2017

This entry was posted in Κεντρικές Διαδικασίες, Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *