Στηρίζουμε την πορεία για την ελεύθερη μετακίνηση με τα ΜΜΜ, το Σαββάτου 11 Μάρτη 2017, 12μμ, Μοναστηράκι

Η αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση που προωθείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ένα κομμάτι της πραγματικότητας που ορίζεται από το 3ο μνημόνιο και περιλαμβάνει την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, την εντατικοποίηση των ελέγχων, την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την τοποθέτηση μπαρών σε λεωφορεία και σταθμούς, την τοποθέτηση καμερών μέσα σε συρμούς. Μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην οικονομική αφαίμαξη, τον πλήρη έλεγχο και εντέλει τον αποκλεισμό από τις δημόσιες συγκοινωνίες όλο και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση που επιχειρείται να επιβληθεί έχει αναπτυχθεί ένα πολύμορφο κίνημα το οποίο δίνει την μάχη του μέσα από πορείες, συγκεντρώσεις, σαμποτάζ ακυρωτικών μηχανημάτων, εκδιώξεις ελεγκτών, παρεμβάσεις σε σταθμούς ακυρώνοντας στην πράξη τα μέτρα και στήνοντας ένα ακόμα οδόφραγμα στη επίθεση που δεχόμαστε οι από τα κάτω.

Στους καιρούς της απαξίωσης των ζωών μας, της έντασης της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του πλήρη ελέγχου, του κοινωνικού αποκλεισμού, της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης όλων και μεγαλύτερων κοινωνικών κομματιών τα νέα μέτρα που επιτάσσουν η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ και επιβάλλει το ελληνικό κράτος κάνουν εύκολα αντιληπτό στον καθένα από εμάς ότι το μόνο που έχουν να μας υποσχεθούν κράτος και αφεντικά είναι η φυσική και ψυχική μας εξόντωση.

Απέναντι στην αντικοινωνική και απάνθρωπη φύση του καπιταλιστικού συστήματος, οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι πρέπει να αντιληφθούμε, ότι όσο δύσκολη και αμετάβλητη κι αν φαντάζει η κατάσταση, είναι στο χέρι μας να την αλλάξουμε. Πρέπει να βάλουμε στην άκρη την απογοήτευση, να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις, να κάνουμε πέρα κάθε αίσθημα παραίτησης και να σταθούμε στα πόδια μας και ο ένας δίπλα στον άλλο. Όλοι εμείς αποτελούμε την πλειοψηφία της κοινωνίας και από εμάς εξαρτάται το αν θα συναινέσουμε στον κοινωνικό οδοστρωτήρα του καπιταλισμού.

Να προωθήσουμε την ταξική αλληλεγγύη στις γραμμές των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, μακριά από πλαστούς διαχωρισμούς και τεχνητές διαιρέσεις (εργαζόμενοι-άνεργοι, καταναλωτές-εργαζόμενοι κτλ.). Να συνδέσουμε τις εργατικές διεκδικήσεις με το σύνολο των αγώνων ενάντια στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Να οργανωθούμε σε πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες -αντιϊεραρχικές, ριζοσπαστικές και αντικρατικές- και σε σωματεία βάσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία και τις σχολές, σε κάθε κοινωνικό χώρο. Να οργανωθούμε για να διεξάγουμε πολιτικούς, κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ανυποχώρητους, ακηδεμόνευτους και αντιθεσμικούς, οι οποίοι αποτελούν τον μοναδικό δρόμο που μπορεί να εξασφαλίσει φως στην άκρη του τούνελ.

Ταξική αλληλεγγύη και Κοινωνική αυτοοργάνωση

Η μετακίνηση με τα ΜΜΜ αποτελεί κοινωνικό αγαθό

Ελεύθερη μετακίνηση για όλους και όλες

Στηρίζουμε την πορεία για την ελεύθερη μετακίνηση με τα ΜΜΜ, το Σαββάτου 11 Μάρτη 2017, 12μμ, Μοναστηράκι

This entry was posted in Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *