ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 18.00 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ στο σημείο δολοφονίας του Π.Φύσσα (Π.Τσαλδάρη 60)

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 18.00 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ στο σημείο δολοφονίας του Π.Φύσσα (Π.Τσαλδάρη 60)

ΑΝΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 17:00 ενάντια στην προκλητική απόπειρα του φασιστικού μορφώματος ΛΕΠΕΝ να ανοίξει γραφεία στην περιοχή

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ- ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνουν τρία χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της Χ.Α. και τον φασίστα Γ. Ρουπακιά. Η ημέρα αυτή, ημέρα αντίστασης και μνήμης, έρχεται μέσα σε μία περίοδο όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ οξύνει τον πόλεμο που έχει κηρύξει στους από τα κάτω, συνεχίζοντας την εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
Έρχεται σε ένα περιβάλλον ακόμα μεγαλύτερης επίτασης της φτώχειας και της εξαθλίωσης των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, επίθεσης σε κάθε ταξική κατάκτηση, προσπάθειας αφανισμού των συλλογικών αντιστάσεων, εξάντλησης των φυσικών πόρων και καταστροφής της φύσης. Ο πόλεμος στην καπιταλιστική περιφέρεια και οι καταστροφικές συνέπειές του εξαπλώνονται συνεχώς, οι δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό τους, την απομόνωσή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις απελάσεις, συνθέτουν την πολιτική του ελληνικού κράτους.
Έρχεται μετά από δύο χρόνια όπου η κυβέρνηση του Σύριζα συνέχισε την πολιτικής της αφαίμαξης των καταπιεσμένων και της άγριας καταστολής για το ξερίζωμα των αντιστάσεων, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως το κράτος έχει συνέχεια ανεξάρτητα από τους εκάστοτε πολιτικούς διαχειριστές.
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον πολιτικής και οικονομικής κρίσης, οι φασίστες πριμοδοτούνται από κράτος και κεφάλαιο προκειμένου, από κοινού με τις δυνάμεις καταστολής και την μιντιακή προπαγάνδα, να παίξουν τον διαχρονικά αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο, ώστε να αναχαιτίσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα της σχέσης κράτους και φασιστών αποτελεί ο εμπρησμός από φασίστες στις 24 Αυγούστου της «Νοταρά 26», κατάληψης προσφύγων και μεταναστών, που ήρθε αμέσως μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το κράτος σε αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης στις 27 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, εκκενώνοντας τρεις καταλήψεις προσφύγων και μεταναστών («Ορφανοτροφείο», «Hurriya» στην οδό Καρόλου Ντηλ και «Μανδαλίδειο» στη λεωφόρο Νίκης) και συλλαμβάνοντας δεκάδες αλληλέγγυους/ες.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό» και τις κρατικές αυταπάτες. Η δίκη παρωδία είναι άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι ο αντιφασισμός δεν διεξάγεται στις δικαστικές αίθουσες. Διεξάγεται αυτοοργανωμένα, οριζόντια, μαχητικά στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 18.00 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ στο σημείο δολοφονίας του Π.Φύσσα (Π.Τσαλδάρη 60)
ΑΝΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 17:00 ενάντια στην προκλητική απόπειρα του φασιστικού μορφώματος ΛΕΠΕΝ να ανοίξει γραφεία στην περιοχή
Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

 

This entry was posted in Αρχική Σελίδα, Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *