Ανακοίνωση για την κατασταλτική επιχείρηση της 27ης Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη | αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

Τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ευρεία κατασταλτική επιχείρηση για την εκκένωση καταλήψεων στέγης μεταναστών/τριων, στην Θεσσαλονίκη. Οι καταλήψεις του Ορφανοτροφείου, της Λεωφόρου Νίκης και Καρόλου Ντηλ και η κοινότητα Hurriya εκκενώθηκαν και συνολικά έγιναν 74 συλλήψεις συντρόφων/ισσων και μεταναστών/τριων. Η κατάληψη Ορφανοτροφείο, μάλιστα, την ίδια ημέρα κατεδαφίστηκε.

Η επίθεση στις καταλήψεις είναι μέρος μια ευρύτερης στρατηγικής επιλογής του κράτους και των αφεντικών τόσο για την διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο μετά και το κλείσιμο των συνόρων, όσο και για την επιβολή όλο και δυσμενέστερων συνθηκών επιβίωσης και εντατικοποίησης των όρων λεηλασίας και καταπίεσης για τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους, ντόπιους και μετανάστες.

Σαφέστατα, το κράτος και οι πολιτικοί του διαχειριστές, θέλησαν μέσω της κατασταλτικής επιχείρησης να πάρουν και την «ρεβάνς» για την κινητοποίηση εκατοντάδων αλληλέγγυων, τις προηγούμενες ημέρες στα πλαίσια του NoBorder, (που η διεξαγωγή του ανέσυρε και ενόχλησε όλα τα ακροδεξιά-συντηρητικά κομμάτια της Θεσσαλονίκης),  άλλα το επίδικο είναι πολύ μεγαλύτερο.

Το κράτος δεν επιθυμεί την εμφάνιση των μεταναστών-προσφύγων μέσα στο κέντρο των μητροπόλεων-πόλεων, όπου θα είναι ορατοί και θα αλληλοεπιδρούν με τα υπόλοιπα κοινωνικά κομμάτια. Φοβούνται την σύνδεση των ντόπιων και μεταναστών ενάντια στην κοινή μοίρα που μας επιφυλάσσουν οι κυρίαρχοι. Φοβούνται την αλληλεγγύη μεταξύ των εκμεταλλευόμενων και για αυτό χτίζουν, συνεχώς, μακριά από το κεντρικό αστικό πεδίο στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτές τις μαύρες τρύπες αποθήκευσης ανθρώπων, ώστε οι μετανάστες να είναι «αόρατοι», αποκομμένοι, γκετοποιημένοι και εύκολα διαχειρίσιμοι.

Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και η καταστολή των αυτοοργανωμένων δόμων και κοινοτήτων αγώνων αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική επιλογή του κράτους και των αφεντικών. Έρχεται να καταδείξει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι το κράτος έχει συνέχεια ανεξαρτήτως αριστερής ή δεξιάς ρητορείας και η πορεία του καθεστώτος προς τον ολοκληρωτισμό συνεχίζεται.

Απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την κατεύθυνση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού στην οποία κινείται η κυριαρχία προκειμένου να διαιωνιστούν τα προνόμιά και η εξουσία των οικονομικών και πολιτικών ελίτ, οφείλουμε να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη των από τα κάτω, να οργανωθούμε και να παλέψουμε για τη συνολική ανατροπή του κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Να χτίσουμε κοινότητες αγώνα ενάντια στους πλαστούς διαχωρισμούς που επιβάλλει η εξουσία και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δρόμος για όλους τους από τα κάτω είναι κοινός ή θα μοιραστούμε τις ήττες ή θα μοιραστούμε τις νίκες.

Να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο ντόπιοι και μετανάστες, όλοι οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι και να παλέψουμε για την συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ “ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ”, “HURRIYA”, ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΝΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

This entry was posted in Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *