Aλληλεγγύη στον αναρχικό Α.Σταμπούλο, απεργό πείνας και δίψας από 6/10. Πορεία αλληλεγγύης Σάββατο 11/10 12:00 Μοναστηράκι.

«Θα ήταν αλήθεια φοβερή κωμωδία να μαζέψουμε όλα αυτά που ειπώθηκαν για την υπόθεση μου, ωστόσο το αστείο σταματάει και το πράγμα σοβαρεύει όταν αναλογιστούμε ότι όλα αυτά αποτελούν μια συντονισμένη στρατηγική του κράτους απέναντι σ’ όσους του μπαίνουν στο μάτι. Έδωσα μάχη στην αντιτρομοκρατική για να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου και θα συνεχίσω να το κάνω κι από το Μεταγωγών που με μετέφεραν απόψε. Παρά την εισαγγελική παραγγελία για μεταγωγή μου στις φυλακές Κορυδαλλού, το γεγονός ότι με έφεραν εδώ αποκαλύπτει ότι υπάρχει ισχυρή πίεση και προσπάθεια να με στείλουν σε κάποια άλλη μακρινή φυλακή, προς εξόντωση όχι τόσο δική μου, αφού ξέρουν ότι πολιτικά υπερασπίζομαι τη θέση μου ακόμη κι αν με στείλουν στη Σιβηρία, αλλά κυρίως της οικογένειάς μου που θα αναγκάζεται να ταξιδεύει ώρες για να με δει, αλλά και με στόχο για τη δυσχέρανση του έργου της συνηγόρου. Δεν θα αφήσω την αλητεία της αντιτρομοκρατικής και των πολιτικών προϊστάμενων της να τσακίσει τους δικούς μου ανθρώπους. Και γι’ αυτό πριν ακόμη μου αναγγείλουν πού θα με στείλουν, εγώ προειδοποιώ ότι δεν δέχομαι να πάω πουθενά αλλού εκτός από τον Κορυδαλλό, κοντά στην οικογένειά μου και τη συνήγορο.

Δηλώνω λοιπόν ότι από τώρα ξεκινάω απεργία πείνας και δίψας!

Κι από δω που είμαι προειδοποιώ,  ότι δεν πρόκειται να με πάρουν παρά μόνο σηκωτό.»

Αντώνης Σταμπούλος Μεταγωγών 6-10-2014

Ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος συνελήφθη στο Βύρωνα στις 2 του Οκτώβρη. Βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 6 Οκτώβρη όταν και αρνήθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή καθώς δεν του έγινε καν γνωστό το ακριβές περιεχόμενο της δικογραφίας. Κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων μεταξύ των οποίων η ένταξη και συμμετοχή σε ένοπλη επαναστατική οργάνωση. (σε μορφή pdf εδώ)

 

Η σύλληψή του και το γνωστό τρομοσόου που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε εν μέσω γελοίων διαρροών από την ασφάλεια στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που ως έμμισθοι υπάλληλοι της αντιτρομοκρατικής κανιβαλίζουν πρόθυμα συντρόφους και αγωνιστές προχωρώντας σε τηλεοπτικές δίκες-καταδίκες και δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας. Ο σύντροφος (ο οποίος τοποθετήθηκε πολιτικά σχεδόν από τις πρώτες στιγμές της σύλληψής του με δημόσιο κείμενο) κρατούταν στο τμήμα μεταγωγών και παρά την εισαγγελική απόφαση για εγκλεισμό στις φυλακές Κορυδαλλού η αντιτρομοκρατική τον μεταφέρει στις φυλακές Λάρισας. Εν όψει αυτής της εξέλιξης ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να βρίσκεται κοντά στους οικείους του και στη συνήγορό του.

Η αλληλεγγύη μας σε αναρχικούς συντρόφους που υπερασπίζονται με σθένος την πολιτική τους θέση είναι δεδομένη. Δε θα αφήσουμε κανένα αιχμάλωτο σύντροφο έρμαιο στα χέρια του κράτους.

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ σ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΥ – ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΑΠΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ- ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 12:00

 

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

στην Ν.Σμύρνη και τις γύρω περιοχές

This entry was posted in Αρχική Σελίδα, Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *