Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Κερατσίνι – Δικαστηρία Πειραία Πέμπτη 2/10 14:00

το κείμενο σε μορφή .pdf

18 Σεπτέμβρη 2014. Πριν από ένα χρόνο ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από τα δολοφονικά χτυπήματα με μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά στο πλαίσιο επίθεσης πολυάριθμης ομάδας των παρακρατικών δολοφόνων στο Κερατσίνι. Δολοφονία η οποία πραγματοποιήθηκε μπροστά στα μάτια και άρα με την ανοχή και τις πλάτες της αστυνομίας. Μια αστυνομία η οποία δείχνει φοβερό ζήλο όταν είναι να κυνηγήσει μετανάστες και τοξικομανείς ενώ κάθεται άπραγη μπροστά στις ανοικτές επιθέσεις των παρακρατικών δολοφόνων. Στάση συνεπής με το ρόλο της στην φύλαξη των αφεντικών τους και στα τσιράκια τους.

Η πορεία που διοργανώθηκε για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία Φύσσα δεν μπορούσε παρά να είναι φορτισμένη με οργή και αγανάκτηση για τους φασίστες. Γεμάτη οργή και μίσος και για το σύστημα που γεννά και θρέφει τα κάθε λογής φασιστικά πολιτικά απομεινάρια, το σύστημα που εξαθλιώνει και καταπιέζει όλο και περισσότερο και όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια.

Οι δυνάμεις καταστολής, πάντα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες εναντίον διαδηλώσεων που στρέφονται κατεξοχήν ενάντια στον ιδεολογικό τους χώρο, ήταν ξεκάθαρα παραταγμένες σε επιθετική διάταξη προκειμένου να χτυπήσουν την πορεία. Στη διασταύρωση των οδών Σαλαμίνος και Κωνσταντινουπόλεως επιτέθηκαν με χημικά και γκλοπ καταφέρνοντας να σπάσουν την πορεία σε τουλάχιστον τρία κομμάτια.  

 

Στο σημείο αυτό μεγάλα κομμάτια της πορείας προχώρησαν σε συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και με ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ οι οποίες με λύσσα εφορμούσαν κάθετα στο σώμα της πορείας χτυπώντας αδιακρίτως. Επιθέσεις δέχτηκαν επίσης δημόσια κτίρια και καπιταλιστικοί στόχοι πολυεθνικών αλλά και μικρότερων αφεντικών. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για ώρα στα στενά αλλά και τους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου εκφράζοντας έμπρακτα τη οργή του κόσμου στη μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (ο οποίος ένα χρόνο πριν είχε πέσει άοπλος αλλά μαχόμενος ενάντια σε μεγάλη ομάδα οπλισμένων χρυσαυγιτών) και καθέ δολοφονημένου/ης από τα τσιράκια του κράτους και του παρακράτους.

 

Κατά την προσφιλή τους τακτική τα ΜΑΤ απομόνωσαν ένα κομμάτι της πορείας στο οποίο επιτέθηκαν άγρια με χτυπήματα με τις λαβές των γκλοπ, κρότου λάμψης και χημικά εξ επαφής. Στη συνέχεια μάζευαν αντικείμενα αυτοπροστασίας από το δρόμο(αντιασφυξιογόνες μάσκες, μαντήλια) και αντικείμενα πολιτικής έκφρασης και αυτοπεριφρούρησης (σημαίες) και τα μοιράζανε τυχαία σε πολλούς προσαχθέντες διαδηλωτές για να μπορέσουνε να τους προσάψουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Συνολικά πάνω από 80 άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Παράλληλα εκατοντάδες αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου παρέμειναν για αρκετές ώρες. Τελικά από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν οι 64, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια του Πειραιά παρουσία αλληλέγγυων και γύρω τους ασφυκτικός κλοιός ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ για να περάσουν από τον εισαγγελέα. Εν τέλει τρεις κατηγορούνται με κακουργήματα ενώ οι υπόλοιποι με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Την επομένη πέρασαν αυτόφωρο και το δικαστήριό τους πήρε αναβολή για τις 2 Οκτώβρη. Και πάλι ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ επιτέθηκαν στο συγκεντρωμένο αλληλέγγυο κόσμο. Οι συλληφθέντες προασπίζονται την παρουσία των αγωνιστών στις διαδηλώσεις καθώς και τη χρήση μέσων αυτοπροστασίας απέναντι στις δυνάμεις καταστολής.

 

 

 

Μεγάλο μέρος της αριστεράς έχει επιλέξει τον δρόμο του πασιφισμού και της μοιρολατρίας. Αριστερές παρατάξεις τύπου ΚΕΕΡΦΑ που περιέφεραν δεξιά και αριστερά τους γονείς του επίσης δολοφονημένου από χρυσαυγίτες μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν ακολουθούν τώρα παρόμοια τακτική με τους συγγενείς του Π. Φύσσα για να καρπωθούν δημοσιότητα και ψήφους. Μια τακτική που ενσωματώνει την πίστη στους κρατικούς θεσμούς για την καταπολέμηση του φασισμού και που επικαλείται το σύστημα που οδήγησε στη δολοφονία του Φύσσα και όχι μόνο για να αποδώσει υποτίθεται δικαιοσύνη.      

 

Για εμάς, ο αντιφασισμός δεν μπορεί παρά να είναι ταυτόχρονα αντιθεσμικός και αντικρατικός. Δε μπορούμε να περιμένουμε από το σύστημα που γεννά, θρέφει και εν τέλει ενσωματώνει και υλοποιεί τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές να αντιπαρατεθεί ουσιαστικά μαζί του. O αντιφασιστικός αγώνα αποτελεί μέρος του συνολικότερου κοινωνικού και ταξικού αγώνα των εκμεταλλευόμενων ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ στους 64 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕς ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

 

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΠΕΜΠΤΗ 2/10 14:00 – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

This entry was posted in Αρχική Σελίδα, Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *