Για τις διώξεις στην υπόθεση της Marfin Bank

5η Μάη 2010… όταν οι αγωνιστές-στριες αυτού του κόσμου δακρύζουν αλλά και πεισμώνουν… όταν το κράτος προσπαθεί να σπιλώσει τους από τα κάτω αυτού του κόσμου που δεν συναινούν

 

Ούτε να το σκέφτεστε

Κάτω τα ξερά σας από τους συντρόφους μας

 

Πολλά έχουν γραφτεί για την 5η Μάη, την ημέρα του εμπρησμού της Marfin και τον τραγικό θάνατο τριών εργαζομένων κατά τη διάρκεια απεργιακής πορείας. Και εμείς ως συλλογικότητα είχαμε μιλήσει τότε για τα θλιβερά γεγονότα. Ο λόγος που ξαναασχολούμαστε με την 5η Μάη τώρα είναι διαφορετικός. Πρόκειται για την προσπάθεια σπίλωσης-συκοφάντησης 3 συντρόφων μας για τους οποίους ο εισαγγελέας αποφάσισε να ασκήσει δίωξη για τα γεγονότα της Marfin και του Ιανού. Όμως εδώ, πριν αναφερθούμε στην κρατική αυτή επίθεση εναντίον αγωνιστών, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Έχουμε συγκεκριμένη λογική για το πως ασκείται στο δρόμο η κοινωνική αντιβία. Μια λογική που δεν αδιαφορεί για παράπλευρες απώλειες και δε βρίσκει απέναντί της εργαζόμενους. Όπως είχαμε αναφέρει τότε: «…Εκείνοι που αντιλαμβάνονται τη βίαιη σύγκρουση σαν ένα μέσο αντίστασης και επίθεσης, ,ένα μέσο από τα πολλά, ενάντια στη λυσσαλέα καθημερινή βαρβαρότητα που τους επιβάλλει το σύστημα και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί. Εκείνοι που προτιμούν το εμείς για να περιγράψουν τις επιθυμίες τους. Εκείνοι που επιθυμούν σε κάθε πορεία, σε κάθε διαδήλωση, η μαζική κινηματική αντιβία να γίνεται κτήμα από όλους. Κάποιοι από τους οποίους εδώ και πολλές δεκαετίες κάνουν αποκαΐδια τα σύμβολα του κράτους και του κεφαλαίου χωρίς να αφήνουν στον εαυτό τους το περιθώριο του λάθους ή της παράπλευρης απώλειας..»

 

Η στοχοποίηση των 3 συντρόφων ξεκίνησε  στις 29/4/11 όταν και απήχθησαν απ’τη κρατική ασφάλεια. Είχε προηγηθεί ανώνυμο γράμμα κάποιου πληροφοριοδότη  στο οποίο όχι απλά κατονομάζονται οι τρεις, αλλά εμπεριέχονται τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις τους! Το γράμμα αυτό σήμερα έχει χαθεί ως δια μαγείας από τα αρχεία της ΓΑΔΑ. Ύστερα από κατ’οίκον  έρευνες και ρουφιανοδημοσιεύματα με σκοπό να δημιουργηθεί κλίμα ενοχής, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν προέκυψε κανένα απολύτως επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον τους. Η κοντινή ημερομηνία με την 5η Μάη μόνο τυχαία επιλογή δεν ήταν. Το κρατικό έργο επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο και σήμερα όταν ξαφνικά τους ανακοινώνεται ότι ο εισαγγελέας αποφάσισε να ασκήσει δίωξη-παρά το γελοίο και σαθρό κατηγορητήριο- και ότι θα κληθούν για ανάκριση σε ημερομηνία πολύ κοντινή πάλι με τα γεγονότα.

 

Το κράτος ψάχνει ενόχους και ακόμη πιο πολύ θέλει να απονοηματοδοτήσει και σπιλώσει την κοινωνική αντιβία. Μέσα λοιπόν στην περίοδο της συστημικής κρίσης και της μεγαλύτερης επίθεσης των αφεντικών, στοχοποιούνται  τρείς σύντροφοί μας και μαζί όλος ο αναρχικός/αντιεξουσιαστικός χώρο και το ευρύτερο ριζοσπαστικό κίνημα στο οποίο ανήκουν. Στοχοποιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου που αντιστέκονται και αγωνίζονται. Το κράτος προσπαθεί να χτίσει μια επετειακή μιντιακή φιέστα για την 5η Μάη πάνω στις πλάτες των συντρόφων μας σε παραλληλία με την ηθική και πολιτική τους εξόντωση.

 

 

 

Ποιοί είναι οι σύντροφοί μας… Είναι αγωνιστές που συμμετέχουν στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες μέσω του πολιτικού χώρου όπου ανήκουν, ενώ από την πρώτη στιγμή που οι κρατικοί μηχανισμοί τους ενέπλεξαν στην υπόθεση του εμπρησμού της Marfin και της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο Ιανός, δημόσια αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξη. Είναι κομμάτι δικό μας, των αγωνιζόμενων και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε στην κρατική μηχανή για να τους εξοντώσει. Η συνέπειά τους μέσα στους αγώνες και στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο που διεξάγεται αποτελεί την αιτία για τις κρατικές μεθοδεύσεις εναντίον τους. Μεθοδεύσεις που δεν αποτελούν μια ξέχωρη ή μια στιγμιαία πολιτική από την πλευρά των κυρίαρχων. Η κρατική καταστολή εντείνεται μέσα στην περίοδο της συστημικής κρίσης και έρχεται να διαφυλάξει τα αφεντικά. Με τον όρο ένταση της καταστολής δεν εννοούμε μόνο την ωμή κατασταλτική βία του κράτους σε πορείες και διαδηλώσεις, αλλά την στρατηγική που συνεχώς εξελίσσεται από την πλευρά του κράτους. Ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου (τρομονόμοι-προφυλακίσεις), επικοινωνιακό-τρομοφοβικό κλίμα, ενίσχυση και αναβάθμιση του στρατιωτικού σκέλους της καταστολής και κυρίως του μεγαλύτερου κατασταλτικού του όπλου, του φόβου. Στο στόχαστρο αυτής της κρατικής καταστολής βρίσκεται οποιοσδήποτε αμφισβητεί την κυριαρχία σε πλαίσια εκτός δημοκρατικής διαμεσολάβησης και με ολική ρηξιακή διάθεση.

 

Ούτε να το διανοηθείτε…

 

 

Τα κοράκια που πάνω στους συντρόφους μας προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, να φοβίσουν, να στοχοποιήσουν και να δείξουν την εικόνα ενός ισχυρού κράτους-σε αντίθεση με τους συστημικούς τριγμούς- ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

 

Ούτε από τους δρόμους ούτε από τα οδοφράγματα θα κάνουμε στιγμή πίσω αλλά ούτε και τους συντρόφους μας θα αφήσουμε μόνους.

 

 

Καμία δίωξη στους 3 συντρόφους μας

This entry was posted in Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *