Να μην τους αφήσουμε να στεριώσουν… Για την δολοφονική επίθεση στο Abu Naeim

Το παρόν κείμενο μοιράστηκε σε μαζική παρέμβαση στη γειτονία οπού έλαβε χώρα η δολοφονική επίθεση.

Μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες από τις γύρω περιοχές..

Να μην τους αφήσουμε να στεριώσουν…

Την Κυριακή 4 Νοέμβρη και ώρα περίπου 13.30 ο 24χρονος Abu Naeim, μετανάστης από το Μπαγκλαντές εδώ και 9 μήνες στη χώρα, δέχτηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι στην οδό Αχιλλέως, σχεδόν στη διασταύρωση με την Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο Abu δέχτηκε μια απροειδοποίητη πισώπλατη μαχαιριά περίπου στην περιοχή της κοιλιάς ενώ έσκυβε πάνω από κάδους σκουπιδιών για να συλλέξει μεταλλικά αντικείμενα, ασχολία που κάνει για βιοπορισμό. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τους δράστες (δύο νεαροί άντρες και μία νεαρή γυναίκα) να διαφεύγουν ανενόχλητοι από την Αχιλλέως με κατεύθυνση προς τα νεκροταφεία της Ν.Σμύρνης. Από την πρώτη στιγμή της μεταφοράς και νοσηλείας του μέχρι τώρα που είναι κρατούμενος στο τμήμα αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη ο Abu ήταν φρουρούμενος αφού συνελήφθη επειδή δεν είχε χάρτια και αντιμετωπίζει φυλάκιση και απέλαση.

 

Ο Abu προστίθεται σε ένα μεγάλο κατάλογο περιστατικών ρατσιστικής βίας η οποία έχει κλιμακωθεί μετά την είσοδο των φασιστών στη Βουλή. Είναι αναμενόμενο το εθνικιστικό δηλητήριο των φασιστών να πλήττει πρώτα και κύρια τους μετανάστες, τους ανθρώπους που συμπυκνώνουν δύο χαρακτηριστικά που  προκαλούν το μένος των φασιστών: την εθνική διαφορετικότητα και την ταξική ιδιότητα του φτωχού εργάτη. Είναι πολύ αποκαλυπτική η επιλογή των θυμάτων των εθνικιστικών καθαρμάτων στο πρόσωπο των πιο φτωχών και εξαθλιωμένων μεταναστών ενώ συγχρόνως συνεργάζονται άψογα με τα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα. Η ρατσιστική δράση και ο λόγος των φασιστικών απολιθωμάτων προσφέρει τον απαραίτητο αποπροσανατολισμό από τους πραγματικούς εχθρούς της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που είναι και εγχώριος. Είναι το σύστημα εκμετάλλευσης και υποταγής το οποίο υποστηρίζουν πιστά οι κάθε λογής εθνικιστές/ρατσιστές.

 

Η αποκορύφωση της φασιστικής δράσης με τα εν ψυχρώ μαχαιρώματα δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. Πατάει πάνω στο εθνικιστικό και ρατσιστικό υπόβαθρο της αστικής ρητορικής και πολιτικής το οποίο ενισχύθηκε σε υπερθετικό βαθμό στα χρόνια της «κρίσης» (βλέπε μαζικά πογκρόμ εναντίον μεταναστών της ΕΛ.ΑΣ, διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, συνεχής χαρακτηρισμός των μεταναστών ως «υγειονομικές βόμβες», απόδοση ευθυνών στους μετανάστες για την κατάρρευση του συστήματος υγείας κ.α.). Δεν διατηρούμε αυταπάτες για τη φαινομενική αντιπαράθεση φασιστών και αστικού κατεστημένου. Ξέρουμε ότι οι αστοί πολιτικοί υποστηρίζουν (αν όχι άμεσα ακόμα, σίγουρα έμμεσα και οπωσδήποτε στο μέλλον) τη φασιστική δράση μπροστά στον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της εξουσίας τους. Οι μαχαιρωμένοι εργάτες μετανάστες είναι τα αθώα θύματα της δημιουργίας του «εθνικού εχθρού» για το ξεπέρασμα της κρίσης με όρους εθνικού συμφέροντος. Όπως είπε και ο ισπανός αναρχικός Ντουρούττι «Δεν μπορούμε να συντρίψουμε το φασισμό σε συνεργασία με τη δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά μόνο σε πείσμα της δημοκρατικής κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί το ξερίζωμα του φασισμού, γιατί οι αστοί είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε αυτόν όταν βλέπουν ότι κινδυνεύουν να τους φύγει η εξουσία από τα χέρια».

 

Η Νέα Σμύρνη είναι μια περιοχή που ιδρύθηκε από πρόσφυγες οι οποίοι και τότε υπέστησαν τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και συμπεριφορά των «ντόπιων». Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε κανέναν εργάτη μετανάστη ή ντόπιο βορά στα βρώμικα χέρια των φασιστικών απολιθωμάτων χωρίς να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις. 

 

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

 

 

Αντιφασίστες-αντιφασιστρίες από την Ν. Σμύρνη και τις γύρω περιοχές 

This entry was posted in Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *