Ο Παύλος Φύσσας ζει-Τσακίστε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

4 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και τον φασίστα Γ. Ρουπακιά.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά η κορυφή του παγόβουνου της ασυλίας που απολαμβάνουν οι παρακρατικοί φασίστες ως αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής πολιτικής. Οι φασίστες επιδιώκουν την τρομοκράτηση, την καταστολή και τον «παροπλισμό» όσων αγωνίζονται και είναι η εμπροσθοφυλακή των αφεντικών, που επιχειρεί να διασπάσει τους από τα κάτω και να τους μετατρέψει σε φθηνά και πειθήνια εργατικά χέρια. Ταυτόχρονα η δολοφονία του Π. Φύσσα έκανε φανερή την επιθετική μετάσταση του φασιστικού καρκινώματος στο κοινωνικό σώμα.

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική και θεσμική κρίση και οι πόλεμοι των κυρίαρχων έχουν οξύνει τις συνθήκες ανέχειας και εξαθλίωσης, ενώ σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη προώθηση του κοινωνικού κανιβαλισμού, την υποδαύλιση των εθνικισμών, την απογοήτευση, την ματαιότητα και την αποσύνθεση κάθε έννοιας κοινωνικού ιστού έχουν οδηγήσει σε μια διεθνή έξαρση του φασιστικού φαινομένου.

Τα αντιφασιστικά προσωπεία και οι διακηρύξεις των κάθε είδους θεσμικών φορέων δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι υπάρχει ένας ενδοσυστημικός καταμερισμός εργασίας: ρατσιστές/ριες πολιτικοί σε μία τεράστια βεντάλια κοινοβουλευτικών κομμάτων από την αριστερά, το κέντρο, τους φιλελεύθερους έως και την άκρα δεξιά, κανονικοποιούν στον δημόσιο διάλογο και πραγματώνουν μια απενεχοποιημένη ρατσιστική ατζέντα, ακροδεξιοί μαχητές…του ιντερνέτ προωθούν μια φασιστική ρητορική στο διαδίκτυο, ενώ ναζί δολοφονούν στους δρόμους.

Η Heather Heyer, στο Charlottesville των ΗΠΑ, ήταν το τελευταίο θύμα των ναζί και έρχεται να μας θυμίσει με τον πιο οδυνηρό τρόπο, ότι από τις ΗΠΑ μέχρι την Γερμανία και από τα νερά της Μεσογείου μέχρι την Σκανδιναβία ο φασισμός πολεμιέται σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής και πάντα σε πείσμα κάθε κυβέρνησης είτε δεξιάς είτε αριστερής.

Κοινοί αγώνες όλων των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τις φασιστικές εφεδρείες, για την κοινωνική επανάσταση, για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

This entry was posted in Στους δρόμους των γειτονίων μας. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *