Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στη Πέτρου Ράλλη την Παρασκευή 23 Ιούνη 2017 στις 7μμ

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κρατητήρια (όπως το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη) στα οποία στοιβάζονται χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες αποτελούν την μαύρη τρύπα στην οποία το καθεστώς πετάει όσες και όσους θεωρεί ανεπιθύμητους και ανεπιθύμητες. Τα συρματοπλέγματα, οι τοίχοι και τα φυλάκια επιβάλλουν, σήμερα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αύριο σε κάθε διαφορετικό-ή, ένα καθεστώς πλήρους ελέγχου και απομόνωσης, το οποίο οδηγεί στην ψυχική και σωματική τους εξόντωση, εμποδίζει κάθε χειρονομία αλληλεγγύης προς τους έγκλειστους-ες  και τους καθιστά κοινωνικά αόρατους-ες και άρα εύκολα διαχειρίσιμους-ες.

Στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη, που ακούει στο όνομα Διεύθυνση Αλλοδαπών, βρίσκονται αυτή την στιγμή πάνω από 300 μετανάστριες και μετανάστες που στοιβάζονται σε βρώμικα κελιά κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  με ελάχιστη πρόσβαση σε προαυλισμό, υπό τη συνεχή πίεση των μπάτσων που τους ελέγχουν, τους απειλούν, τους κακοποιούν και τους βασανίζουν. Χαρακτηριστικά είναι τα γεγονότα που συνέβησαν στις 31 Μαΐου 2017 όταν φυλακισμένοι μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για την κράτηση τους, χτυπώντας την καγκελόπορτα του κελιού τους και ζητώντας μια συνάντηση με τον διευθυντή της φυλακής ώστε να ενημερωθούν για το πόσο ακόμα θα βρίσκονται υπό κράτηση. Τότε, οι μπάτσοι εισέβαλαν στο κελί τους και αφού τους ξυλοκόπησαν άγρια, συνέλαβαν όποιον βρήκαν μπροστά τους. Η απεγνωσμένη αυτή προσπάθεια των μεταναστών να διεκδικήσουν το στοιχειώδες δικαίωμά τους είχε ως αποτέλεσμα στις 6 Ιουνίου, 8 κρατούμενοι να οδηγηθούν για ανάκριση στην Ευελπίδων με εμφανή τα σημάδια της κακοποίησής τους (σπασμένο χέρι, χτυπημένα κεφάλια, μώλωπες παντού). Οι μετανάστες κατηγορούνται για «στάση κρατουμένου» (κακούργημα), «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και «οπλοφορία» (πλημμελήματα), ενώ πλέον κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Πρόκειται φυσικά για μια στημένη δικογραφία στην οποία οι μπάτσοι έχουν εκδορές, ενώ σύμφωνα με τις καταθέσεις των ίδιων, οι κρατούμενοι με τα σπασμένα κεφάλια και χέρια τραυματίστηκαν μόνοι τους πέφτοντας πάνω στα κάγκελα (!). Οι 8 προφυλακισθέντες έχουν ήδη περάσει πάνω από 8 μήνες έγκλειστοι, ως διοικητικοί κρατούμενοι στην Πέτρου Ράλλη και αλλού, χωρίς να έχουν δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο (χωρίς ουσιαστική δυνατότητα τηλεφωνήματος ή επισκεπτηρίου) μέσα σε άθλιες συνθήκες. Όλοι οι κρατούμενοι που βρίσκονται στη φυλακή της Πέτρου Ράλλη τελούν υπό διοικητική κράτηση. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν δικαστεί και καταδικαστεί, αλλά κρατούνται επί μήνες επειδή δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγραφα παραμονής στη χώρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, μπορούν να απελαθούν. Αίτημα του συνόλου των μεταναστών-τριών είναι η ενημέρωσή τους σχετικά με τη λήξη της κράτησής τους, την οποία στερούνται ή παραπληροφορούνται σκόπιμα.

Το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη όπως και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούν κομμάτι της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε., η όποια περιλαμβάνει το τείχος στον Έβρο, την FRONTEX, τις νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο, τις απελάσεις, την προώθηση του κοινωνικού κανιβαλισμού και των ρατσιστικών αντιλήψεων, την καταστολή των αλληλέγγυων, τις κρατικές και τις παρακρατικές επιθέσεις σε δομές αλληλεγγύης και καταλήψεις στέγης, τα βασανιστήρια.

Γκρεμίζουμε φράχτες και συνοριογραμμές. Πυρπολούμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Χτίζουμε κοινότητες αγώνα και αλληλεγγύης ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την υποταγή, τον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στη Πέτρου Ράλλη την Παρασκευή 23 Ιούνη 2017 στις 7μμ

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

This entry was posted in Κεντρικές Διαδικασίες. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *