“Εξουσιαστικές σταθερές… σε ένα παγκόσμιο σκηνικό ρευστότητας”

Η μπροσούρα τυπώθηκε σε 1000 αντίτυπα από την αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti τον Γενάρη του 2017. Διατίθεται χωρίς αντίτιμο και μπορείτε να την βρείτε σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα. Η χρήση της και η αναπαραγωγή ολόκληρης ή μέρους της είναι ελεύθερη, για κάθε δράση που λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της όξυνσης του κοινωνικού και ταξικού ανταγωνισμού και είναι επιθυμητή η αναφορά στην πηγή.

Ζώντας μέσα ένα παγκόσμιο τοπίο, το οποίο συνθέτουν οι πόλεμοι που διεξάγουν τα κράτη, η όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών για τον παγκόσμιο έλεγχο και την ηγεμονία, η λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ανθρώπινων κοινωνιών, γίνεται περισσότερο κατανοητό τώρα παρά ποτέ, ότι το μόνο που έχουν να μας προσφέρουν ο καπιταλισμός και κάθε κρατική μορφή οργάνωσης είναι η καταστροφή και ο θάνατος. Η εξαθλίωση, η πλήρης υποταγή και η εξόντωσή μας αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την διαιώνιση του συστήματος.

Η διαμόρφωση αυτής της πραγματικότητας, μας δημιούργησε την αναγκαιότητα να συζητήσουμε συλλογικά και να αναλύσουμε τους παγκόσμιους συσχετισμούς δυνάμεων και πως αυτοί διαμορφώνονται.

Επίσης, επειδή εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η πραγματικότητα που βιώνουμε στον ελλαδικό χώρο δεν είναι αποκομμένη από τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο θεωρούμε ότι το πολιτικό σκεπτικό για τι συγγραφή αυτής της έκδοσης, συμπυκνώνεται εύστοχα στο σύνθημα:

“Σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά”

Η έκδοση, λοιπόν, της μπροσούρας αποσκοπεί να αποτελέσει ένα ακόμα σημείο κινηματικού διαλόγου, καθώς επίσης και να παρουσιάσει τη συλλογική μας ανάλυση και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτή. Κατανοούμε φυσικά ότι αυτή η συζήτηση δεν σταματά μέσα από μια έκδοση κι ούτε μπορεί να αποτελέσει μια συνολική και λεπτομερή καταγραφή των τεκταινόμενων τόσο στην Συρία όσο και παγκόσμια. Επίσης, η μπροσούρα δεν έχει σκοπό και δεν προσπαθεί να αποτυπώσει το σύνολο των εξελίξεων.

Τη στιγμή που ο καπιταλισμός κινείται συνεχώς προς ένα όλο και πιο ολοκληρωτικό μοντέλο σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός επελαύνει πάνω στις ζωές των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων, τη στιγμή που οι ισχυροί οικοδομούν τις συμμαχίες τους και οργανώνουν τις μελλοντικές πολεμικές συρράξεις, το μοναδικό δίλλημα για τους από τα κάτω αυτού του κόσμου είναι και πάλι το ίδιο…

Ελευθεριακός κομμουνισμός ή βαρβαρότητα

Τίποτα δεν θα μας χαριστεί, ούτε και οι κυρίαρχοι θα παραιτηθούν από τα προνόμιά τους, γνωρίζουμε ότι ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Όμως για όλους εμάς η μοναδική διαδρομή που μπορεί να μας οδηγήσει προς τη ζωή και όχι προς τον θάνατο, όσο κακοτράχαλη κι αν είναι, δεν είναι άλλη από αυτή του αγώνα για την συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, για την κοινωνική επανάσταση, για την κοινωνική απελευθέρωση και το χτίσιμο από την αρχή ενός κόσμου όπου δεν θα υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση, που θα βασίζεται στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Αυτό δεν είναι μια ουτοπία που πρέπει να κυνηγήσουμε ως άλλοι δον Κιχώτες, αλλά η μόνη βιώσιμη λύση που πρέπει να αρχίσουμε να δομούμε.

This entry was posted in Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *