Πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελληνικού, Σάββατο 14 Γενάρη 2017, πλ. Σουρμένων 12μμ

Οι μετανάστες είναι αδέρφια ταξικά

Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούν την μαύρη τρύπα στην οποία το καθεστώς στοιβάζει όσες και όσους θεωρεί ανεπιθύμητους. Τα συρματοπλέγματα και τα φυλάκια επιβάλλουν, σήμερα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αύριο σε κάθε διαφορετικό, ένα καθεστώς πλήρους ελέγχου και απομόνωσης, το οποίο χτίζει την περιθωριοποίησή τους, οδηγεί στην ψυχική και σωματική τους εξόντωση, εμποδίζει κάθε χειρονομία αλληλεγγύης προς τους έγκλειστους  και τους καθιστά κοινωνικά αόρατους και άρα εύκολα διαχειρίσιμους.

Το κολαστήριο του Ελληνικού, στο οποίο φυλακίζονται γυναίκες και παιδιά, είναι από τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης στον ελλαδικό χώρο και από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχουν απαγορευτεί  τα επισκεπτήρια. Αυτή η απαγόρευση αποτελεί κομμάτι της πολιτικής του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε., η όποια περιλαμβάνει το τείχος στον Έβρο, απελάσεις, προώθηση του κοινωνικού κανιβαλισμού, καταστολή αλληλέγγυων, κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις σε δομές αλληλεγγύης.

Άρση της απαγόρευσης των επισκεπτηρίων

Χτίζουμε κοινότητες αγώνα και αλληλεγγύης ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ιδιώτευση, την υποταγή, τον κοινωνικό αποκλεισμό

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελληνικού, Σάββατο 14 Γενάρη 2017, πλ. Σουρμένων 12μμ

This entry was posted in Αρχική Σελίδα, Αφίσες. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *