Κάλεσμα για την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Α/Α “Connecting European Struggles”, Μάλμε, Σουηδία 2016.

cesΌπως ήδη γνωρίζουμε, η Ευρώπη διανύει άλλη μια περίοδο κρίσης και αντίδρασης. Μετά την άνθιση κοινωνικών κινημάτων ενάντια στη λιτότητα, φαίνεται να επικρατεί πάλι η “τάξη” και “ησυχία”. Στην πραγματικότητα, η εμφάνιση και η δράση ρατσιστικών ομάδων αυξάνεται κατακόρυφα, πόλεμοι μαίνονται εντός και εκτός Ευρώπης, “αριστερές” κυβερνήσεις επιβάλλουν μέτρα λιτότητας σε τακτική βάση ενώ εθνικά σύνορα κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ενάντια σε αυτό το κλίμα, πολλά από τα ανταγωνιστικά κοινωνικά κινήματα στην Ευρώπη έχουν δώσει δυναμικές μάχες, έχουν οργανώσει καμπάνιες αλληλεγγύης προσπαθώντας να στήσουν ανάχωμα στην επέλαση του ρατσισμού και της λιτότητας. Για εμάς είναι σημαντικό να κουβεντιάσουμε και να αναλύσουμε τους τρόπους αγώνα και αντίστασης κατά την περίοδο της αντίδρασης με σκοπό να συνθέσουμε και τρόπους εξόδου από αυτή. Εξάλλου, δε στεκόμαστε απλά εναντία σε αυτό τον κόσμο, αλλά είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του και προσπαθούμε μέσα από τους αγώνες μας να δημιουργήσουμε έναν εξολοκλήρου καινούριο κόσμο. Πάνω από όλα, ο αγώνας “Nuit Debout” στη Γαλλία ή η Μακεδονική “πολύχρωμη επανάσταση” αποτελούν σύγχρονες δυναμικές μάχες και ταυτόχρονα λειτουργούν ως μια αδιάκοπη πηγή έμπνευσης.

Παρόλα αυτά δε μας ενδιαφέρουν αποκλειστικά και μόνο οι μεγάλες και θεαματικές συγκρούσεις. Πολλές μικρότερες μάχες σε όλη την Ευρώπη έχουν φέρει σημαντικούς καρπούς: αντιφασιστικές εκστρατείες που επιτίθενται σε ναζιστικές ομάδες, φεμινιστικοί αγώνες που συνεχώς κερδίζουν έδαφος, δομές αλληλεγγύης για μετανάστες, δίκτυο αλληλεγγύης με τον αγώνα στη Ροζάβα, μαζικές κινητοποιήσεις σε ορυχεία, είναι μόνο λίγες από τις περιπτώσεις τοπικών αγώνων που μπορούν να είναι νικηφόροι σε ένα συγκεκριμένο χωρικό και χρονικό πλαίσιο. Πρέπει να μάθουμε από όλα αυτά τα παραδείγματα με σκοπό όχι μονό το ξεπέρασμα της ύφεσης και της κρίσης, αλλά και του ίδιου του καπιταλισμού εν τέλει. Για αυτό το λόγο σας καλούμε στο Μάλμε, στη Σουηδία για μία τριήμερη συνάντηση Α/Α.

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά διοργάνωσης της συνάντησης “Connecting European Struggles”. Ήδη από τα προηγούμενα χρόνια έχουμε στήσει έναν διεθνή διάλογο οικοδομώντας ένα κοινό πλαίσιο συζήτησης. Φέτος ελπίζουμε να γίνουμε περισσότεροι/ες και καλύτεροι/ες με την προσέλευση και άλλων ομάδων από άλλες χώρες και περιοχές, και με περισσότερες εκδηλώσεις στο πρόγραμμα της συνάντησης. Θέλουμε να επικεντρωθούμε κυρίως σε μικρότερους κύκλους συζητήσεων, και όχι μόνο σε εισηγήσεις και παρουσιάσεις, μιας και πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο θα διευκολύνει τις δικτυώσεις αγώνα στις οποίες στοχεύουμε.

Αν η ομάδα σας θέλει να συμμετέχει σε μια συζήτηση, σε ένα σεμινάριο, σε μια προβολή ή να οργανώσει κάποια εκδήλωση στα πλαίσια της συνάντησης, στείλτε μας mail. Δε χρειάζεται να έχετε μια ενδελεχώς μελετημένη ιδέα αμέσως. Επίσης ζητάμε από άτομα και ομάδες να γνωστοποιήσουν αυτό το κάλεσμα και αν είναι δυνατόν να το μεταφράσουν στις γλώσσες τους. Εμείς που το οργανώνουμε είμαστε όχι μόνο μέλη διαφόρων συλλογικοτήτων αλλά και ανένταχτοι/ες σύντροφοι/σσες. Αν μένετε στην περιοχή Μάλμε-Λούντ-Κοπεγχάγη και σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στη διοργάνωση και στο στήσιμο της συνάντησης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Η οργανωτική επιτροπή της συνάντησης “Connecting European Struggles”

https://connectingeuropeanstruggles.tumblr.com

email: cesconference@riseup.net

This entry was posted in Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *