ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37

Τα χαράματα της 23ης Οκτώβρη 2016 πραγματοποιήθηκε από φασίστες μια ακόμα αποτυχημένη απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Οι παρακρατικές-φασιστικές επιθέσεις έχουν ως στόχο τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους καθώς αποτελούν εστίες αγώνα και σημεία αναφοράς για όσους αγωνίζονται. Οι επιθέσεις αυτές, στόχευαν και στοχεύουν στο να εκφοβίσουν όσους μάχονται το κράτος και το κεφάλαιο και επιδιώκουν να ανατρέψουν τον κόσμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Τη στιγμή που αναταράσσεται η κοινωνική νηνεμία και οι ψευδαισθήσεις διαλύονται, η κίνηση των αριστερών πολιτικών διαχειριστών καταδεικνύει με το πιο αποφασιστικό και επιθετικό τρόπο ότι το κράτος έχει συνέχεια. Το καθεστώς κινείται συνεχώς  στη κατεύθυνση του ολοκληρωτισμού  και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πριμοδοτηθεί πάλι και κατά συνέπεια  θα επιχειρηθεί να αναβαθμιστεί ο ρόλος των φασιστών. Όταν το κράτος και τα αφεντικά επιχειρούν να υποβαθμίσουν την εργασία  και να εφαρμόσουν αντικοινωνικά μέτρα, σταθερή τους στρατηγική είναι να προωθήσουν το κοινωνικό κανιβαλισμό ώστε να στρέψουν την οργή των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων προς μια κατεύθυνση που να είναι ακίνδυνη για τα συμφέροντα τους και τις επιδιώξεις τους. Για αυτό έχουν κάθε λόγο να στηρίζουν, να ενισχύουν και να χρησιμοποιούν τα διάφορα φασιστικά και νεοναζιστικά μορφώματα (από τη Χ.Α. μέχρι τους απατεώνες της Ελλήνων Συνέλευσης), ώστε να μας οδηγήσουν σε έναν εμφύλιο μεταξύ των φτωχών.

Η εξέλιξη της δικής των παρακρατικών-νεοναζί  της Χ.Α. για την δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα στο Κερατσίνι από τάγμα εφόδου της Χ.Α. και πλήθος άλλων επιθέσεων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η κωλυσιεργία στην διαδικασία, το εύχαρο κλίμα μεταξύ των νεοναζί και της έδρας, το ότι η ηγεσία της Χ.Α. βρίσκεται έξω από τις φύλακες και δεν παρίσταται στη δίκη είναι κάτι που δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Η δική αποτελεί απλώς μια υπενθύμιση στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. ότι είναι παρακράτος και ότι όσο είναι χρήσιμο και όσο εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του καθεστώτος θα το στηρίζει, θα το καλύπτει και θα το τροφοδοτεί με μεγάλη ευκολία, αλλά αντίστοιχα και με μεγαλύτερη ευκολία μπορεί να το βάλει στο περιθώριο και να το παροπλίσει όταν πάψει να είναι χρήσιμο ή υπερβεί τα «όρια». Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι είναι το ίδιο το κράτος που φυλακίζει μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που βασανίζει και σκοτώνει σε αστυνομικά τμήματα, που έχει μετατρέψει σε νεκροταφείο το αιγαίο, που υψώνει φράχτες στα σύνορα, που προωθεί την εξαθλίωση των από τα κάτω… Είναι το κράτος που τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου 2016 πραγματοποίησε ευρεία κατασταλτική επιχείρηση για την εκκένωση καταλήψεων στέγης μεταναστών/τριων στην Θεσσαλονίκη. Οι καταλήψεις του Ορφανοτροφείου, της Λεωφόρου Νίκης και Καρόλου Ντηλ και η κοινότητα Hurriya εκκενώθηκαν και συνολικά έγιναν 74 συλλήψεις συντρόφων/ισσων και μεταναστών/τριων, ενώ την ίδια ημέρα κατεδαφίστηκε η κατάληψη Ορφανοτροφείο. Τη σκυτάλη παίρνουν παρακρατικοί-φασίστες οι οποίοι τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου πραγματοποιούν εμπρηστική επίθεση εναντίον της κατάληψης στέγης μεταναστών/προσφύγων Νοταρά 26 επιχειρώντας να κάψουν το κτίριο μέσα στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Να μην αφήσουμε τους διάφορους φασίστες-παρακρατικούς να σηκώσουν κεφάλι, να τους τσακίσουμε

Τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, όπως εκφράστηκαν έντονα όλο το προηγούμενο διάστημα, αποτελούν το έδαφος στο όποιο πρέπει να χτιστούν τα αναχώματα ενάντια στις φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις, που το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να εκφραστούν στον δημόσιο πεδίο, συνεπικουρούμενες από τα ΜΜΕ και τους μπάτσους (όπως στις 28 Σεπτέμβρη 2016 στο Ρέθυμνο φασίστες και ματ επιτέθηκαν σε αντιφασίστριες-ες), διαχέοντας το μίσος τους και στοχοποιώντας τα μικρά παιδιά προσφύγων και μεταναστών που πάνε σε διάφορα σχολεία.

Ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα των από τα κάτω για κοινωνική και ταξική απελευθέρωση. Δεν διεξάγεται στα κοινοβούλια, στα κομματικά γραφεία και στις δικαστικές αίθουσες. Αντίθετα, εκεί εκτρέφεται και στηρίζεται από το κράτος και το κεφάλαιο ως το όπλο για την επιβολή τους επάνω στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Ο αντιφασιστικός αγώνας διεξάγεται στους δρόμους, στις σχολές και τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, τις πλατείες και τα γήπεδα, οργανώνεται από τους ίδιους τους καταπιεσμένους και διεξάγεται με τα όπλα που εκείνοι επιλέγουν και με γνώμονα την αλληλεγγύη και την ισότητα, αυτοοργανωμένα, αντιθεσμικά και αντιεραρχικά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους χώρους του αγώνα

Ούτε σπιθαμή γης στους φασιστές

Οργάνωση και Αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τα τσιράκια του

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών για έναν κόσμο ισότητας-αλληλεγγύης-ελευθερίας

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

This entry was posted in Κείμενα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *