Απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ, 11πμ – ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 6μμ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΕΡΜΟΥ), 1μμ

Είναι πλέον εμφανές πως ο καπιταλισμός και κάθε κρατικό σύστημα εξουσίας το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι εξαθλίωση, ανισότητα, πολέμους και θάνατο.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Η νέα πολιτική διαχείριση συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση απένατι στην κοινωνία με σκοπό τη λεηλασία και την υποταγή της σε κράτος και κεφάλαιο. Οι μειώσεις στις συντάξεις και η περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, η απελευθέρωση των κατασχέσεων, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, ο εκβιασμός της ανεργίας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο πλαίσιο της επιτελούμενης καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης επιτείνουν τις συνθήκες φτώχειας και κοινωνικής ανισότητας, καταπίεσης, περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού για όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια. Ταυτόχρονα, το καθεστώς θωρακίζεται θεσμικά και αναβαθμίζει το κατασταλτικό του οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσει τις υπαρκτές αντιστάσεις αλλά και τις επαπειλούμενες κοινωνικές εκρήξεις.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Μοναδική διέξοδο για τους από τα κάτω αυτού του κόσμου αποτελούν οι αυτοοργανωμένοι και αδιαμεσολάβητοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, για τη συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες οφείλουν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Να οργανωθούν και να αγωνιστούν σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, να θέσουν αναχώματα στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων. Απέναντι στις οικονομικές και πολιτικές ελίτ να αντιτάξουμε ταξικά και κοινωνικά συμβούλια, να αγωνιστούμε για έναν κόσμο ελευθερίας, αλληλεγύης και ισότητας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση-Μάρτης 2016

το κείμενο της συνέλευσης

This entry was posted in Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *